"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Peep Peterson: EKRE ignoreerimine teeb probleemi ainult hullemaks (7)
19. märts 2019
Scanpix

"Kui piirideta vastandumine, suurte häälehulkade isoleerimine (Keskerakonna näide) ja sellest tulenev maastiku tasakaalustatamatus on sünnitanud ja kasvatanud EKRE tema tänases sõnastuses ja mahus, siis samal viisil jätkates saab probleem ainult kasvada," leiab ametiühingute keskliidu esimees Peep Peterson.

Kuigi EKRE opositsioonilised avaldused on Petersoni hinnangul olnud vastuolus põhiseaduse mõttega, on siiski EKRE pidanud tunnustama Eesti avatud poliitilist kurssi ja pealegi on koalitsiooniläbirääkimiste partnerid kogenud demokraadid, vahendas EPL.

Peterson näeb EKRE võimulesaamises testi, millega jagatakse vastutust ka nende 20% valijatega, kes on seni poliitikas pettunud ja kelle hulgas tuhandeid endisi sotsiaaldemokraate, reformierakondlasi, keskerakondlasi ja isamaalasi.

“Protesti surumine riigikogu pimedasse nurka või tõrvikute alla kõrtsides ja tänavail ei ole lahendus ega Eesti demokraatia hoidmine. Binaarseid valikuid postitsioonisõja huvides lõkkele puhuda on Eestile halvim valik.”

Kommentaarid (7)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Mari
20. märts 2019 16:15
Arvan et loodav koalitsioon on parim variant praegusele Eestile . Annab lootust et ei hakata ajalugu tagurpidi keerama, tehakse lõpp dogmadele mis ei lase edasi minna , annab värskeid tuuli mõtlemisse , suhtumisee , annab lootust et Eesti riigil ja rahval on tulevikku. 18 aastat üks ja sama partei riigi juhtimise juures on tegeliikult haige nähtus demokraatia mõistes. Meie riigi töövõimelise elanikkonna arv on ühe miljoni ringis . Selles mõttes suurte lubadustega ei saa õhku tõusta. Mis mind häirib on see et eesti riigi majandusmudel on nii kui sõelaga vee kandmine. Mie inimene teeb tööd ja rassib aga kasumid lähevad välismaale . Sama välispankade kohta, kes võtavad hiiglakasumeid , samas ei anna arengu laene eesti ettevõtjatele . Meil peavad olema oma pangad ja teadus mis teevad tööd eesti riigi arengu nimel. Vaatasin saadet kuidas meie reporterid käisid Kasahsatanis. Nad imestasid kui rikas ja kaasaegne riik on välja ehitatud. Riigi maavaradest ja rikkustest saab osa ka oma riigi rahvas, kes on eluga vägagi rahul. .Suurim pettumus oleks enamusele eesti rahvale kui kokkuleppele ei jõuta. Soovin loodavale koalitsioonile edu , tarkust , riigimehelikkust !
ehhee
19. märts 2019 20:50
Reformierakond tegi aastal 2018 valmis Yana Toomilt kodakondsuse võtmise eelnõu . https://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/reformierakond-tegi-valmis-yana-toomilt-kodakondsuse-votmise-eelnou?id=82060721
kuidas keegi
19. märts 2019 20:34
https://www.ohtuleht.ee/848550/katrin-lusti-blogi-kas-iisraeli-pealinn-on-eestlaste-arvates-tel-aviv-voi-hoopis-jeruusalemm Miks Sven Mikser otsustas hääletada ÜRO resolutsiooni poolt, milles kutsutakse USA-t loobuma hiljutisest Jeruusalemma tunnustamisest Iisraeli pealinnana? http://objektiiv.ee/ekre-kristlaste-uhendus-kutsub-ules-tunnustama-jeruusalemma-iisraeli-pealinnana/ https://en.wikipedia.org/wiki/Christian_Zionism
võrdleja
19. märts 2019 20:29
https://www.ohtuleht.ee/952446/yana-toom-porutas-mart-helmele-muidugi-olete-natsid http://antisionizm.info/Razlichiya-mezhdu-natsional-sotsializmom-i-fashizmom-112.html Fašismi ja natsionaalsotsialismi erinevused.
tiit
19. märts 2019 18:22
Kui Eesti ühiskonnas on probleem ja olgem ausad rikkuse erinevus on väga suur ning rahvale ei ole antud reaalset ja kasulikku infot juba aastaid, siis see pole kindlasti ju EKRE. Miks? Sest EKRE pole kunagi valitsuses olnud, Eesti riigi peaprobleem on Ansipi-Partsi-Laari-Ilvese reaalsus, mis on viinud meie rahva vihkamise äärele.
Elmar
19. märts 2019 15:18
Kaua sa oma pundiga häbematult rahva kukil istud. Milla te mölakad ükskord tööle hakate? Mille kuradi eest te palka saate kaanid?
W.
19. märts 2019 17:09
Kui palju ta teilt siis kaaninud on? Mitu eurot?