"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Tallinn Music Week pakub tasuta linnalava kontserte (0)
19. märts 2019
Scanpix/ Maian

TMW 2019 linnalava programmi toimumispaigad on Viru keskuses, Eesti Kunstiakadeemias (EKA), Telia esinduses Kristiine Keskuses, Tallinna kunstigümnaasiumis, Balti Jaama turu Humalakojas, disainibüroos Velvet, raamatupoes Puänt, Põhjala Tap Roomis ning Leila baaris.

Järgmise nädala esmaspäeval algav linnakultuuri festival Tallinn Music Week TMW pakub lisaks õhtusele muusikaprogrammile taas tasuta päevaseid linnalava kontserte, mis toovad festivalimelu lisaks kontserdisaalidele ja klubidele ka poodidesse, kontoritesse ja teistesse ootamatutesse paikadesse üle linna, vahendas BNS.

TMW 2019 linnalava programmi toimumispaigad on Viru keskuses, Eesti Kunstiakadeemias (EKA), Telia esinduses Kristiine Keskuses, Tallinna kunstigümnaasiumis, Balti Jaama turu Humalakojas, disainibüroos Velvet, raamatupoes Puänt, Põhjala Tap Roomis ning Leila baaris.

Viru keskuses kõlab moodne muusika

TMW linnalava kava saab alguse 27. märtsi keskpäeval Viru Keskuse aatriumis meeloluka džässi ja funki ühendava gruuviorkestriga JT Conception. Viru keskuses saab linnarahvas kolmapäevast laupäevani nautida lausa seitset muusikalist etteastet.

Eesti oma tegijatest astuvad lavale äsja uue hitihoiatuse üllitanud lauljatar Maian ja dubstepi produtsenti Bisweed, samuti saab kuulda Rootsi indiepopi bändi Melby, džässi ja R&B radadel kulgevat Kanada gruppi Port Cities, Soome folkpopi duot Karina, Taani punkrocki bändi Little Fury ja Venemaa seiklusliku freepopi kooslust Super Collection Orchestra. 25.–30. märtsini on Viru Keskuse aatriumis avatud ka TMW infopunkt, kus vahetatakse festivalipasse käepaelte vastu ja jagatakse programmi alast infot.

Linnalava kontserte jagub ka TMW tänavusse konverentsikeskusesse Eesti Kunstiakadeemiasse. 28. märtsil esineb EKA-s Eesti müraroki kuningas Zahir – bänd, mis juba 1990. aastatel tegutses kunstiakadeemia lasketiirus asunud prooviruumis Heven. Zahirile teeb sobivalt kunstipärase eelsoojenduse Moskva Rodtšenko kunstikooli kasvandiku Diana Burkoti interdistsiplinaarne projekt “Rosemary loves a blackberry”. Reedel saab akadeemias kogeda väga eripärast audiovisuaal-etendust: kuulsa Soome muusiku Jimi Tenori ja EKA sisearhitektuuri tudengite ühiskontserti DIY-pillidega, mis valmivad Tenori juhendamisel muusikainstrumentide ehitamise tööotoas “Hombla Kjurr”. EKA aatriumis on TMW infopunkt avatud 27.–30. märtsini.

TMW jõuab tänavu ka Koplisse Tallinna kunstigümnaasiumi, kus 27. märtsil esineb üks Eesti muusikaskene tulevikutegijaid, uudsel moel R&B ja träpiga mänglev Yasmyn. TMW esitleja Telia esinduspoes Kristiine keskuses teevad linnalava-live´i nii Maian, alternatiivrocki trio Sibyl Vane kui ka noortebändi konkursi võitja Duo Ruut.

Akordioni-eksperimentaator

Balti Jaama Turu pubis Humalakoda kuuleb viit vägevat tegijat Eestist ja mujalt. Üles astuvad Eesti akordioni-eksperimentaator Tuuliki Bartosik, end “mikrofoniga popitüdruku” antiteesiks tituleeriv venelanna Galina Ozeran ehk Chikiss, välkkiire tempoga Jaapani müra-duo Moja, Inglismaa dreampopi trio Wyldest ning kaks Kanada artisti – indierocki bänd Hello Delaware ja laulja-laulukirjutaja Nick Faye.

Telliskivis asuvas disainibüroos Velvet esinevad lisaks Eesti tegijaile Gram-Of-Fun ja Yasmyn ka Moskvast pärit ja Los Angeleses kuulsaks saanud new wave’i bänd Pompeya. Loomelinnnaku asukate lemmikust raamatupoekeses Puänt demonstreerivad elektroonika ja kitarri uudseid kasutusviise produtsendid Åmnfx ja Alex Kelman Venemaalt ning Ave Vellesalu ja Helen Västriku audiovisuaalduo Vera Vice.

Hiljuti Noblessneri sadamalinnakus avatud Põhjala Tap Room pakub TMW külalistele kolme meeleolukat linnalava-episoodi, peaosalisteks interaktiivsete kunstivormide piire ületav Läti produtsent ja maailma parim näputrummar Rick Feds, Tšehhi elektroonikaduo Bratri ja Ukraina räpi uustulnukas Alyona Alyona. Kopli tänava legendaarses Leila baaris saab aga šašlõki kõrvale nautida nii Eesti Puuluupi kui ka Leedu beatboxeri GON suu-trummist ja efektimasinaist väljuvaid helikollaaže.

TMW linnalava üritustele on oodatud igas eas muusikasõbrad ja kõik kontserdid on tasuta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.