"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Ratas: pensioni teise samba osas kokkuleppele ei jõutud (0)
25. märts 2019
Meelis Piller

Peaminister Jüri Ratas ütles, et planeeritav võimuliit arutas pensioni teise samba vabatahtlikuks muutmist, kuid kokkulepet ei sündinud.

Ratas ei vastanud küsimusele, kas Keskerakond peab teise samba vabahtlikuks muutmist võimalikuks, vahendab BNS. “Nagu ma ütlesin, soovime edasi arutada nendel teemadel.”

Ratase sõnul hinnati selliseid mõjusid, et kui pensioni teine sammas muuta vabatahtlikuks, mis see tähendab Eesti konkurentsivõimele, fiskaalpoliitikale, mis see tähendab Eesti elanikele. “Mis on see plaan, mis on pikalt inimestele antud, see kindlus, et koguda pensionit teise sambasse, et kui see muutub, mis võivad olla need mõjud,” rääkis peaminister Ratas Postimehele.

Kokkuleppeid ei sõlmitud esmaspäeval ka maksuküsimustes. “Täna vaatasime küll läbi eelarvetabelit, aga kui küsite, kas mingid maksud muutuvad, siis ei, selliseid kokkuleppeid meil ei ole. Keegi ei soovi makse tõsta ülespoole. See, et soovitakse makse langetada, on arusaadav, aga kõigil nendel langetustel on oma hind ja seda tuleb vaadata koos eelarveliste võimalustega.”

“Taristu, transpordiprojektid, kindlasti rahvaalgatuse teema, kindlasti teemad, mis on seotud presidendi otsevalimistega – need on teemad, mida tuleb homme jätkata,” lisas Ratas.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.