"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Austraalia ähvardab sotsiaalmeediafirmade juhte vanglaga (0)
26. märts 2019
Scanpix/ Illustreeriv foto

Kui sotsiaalmeediafirmad ei suuda äärmuslikku materjali oma platvormidelt kiiresti eemaldada, siis võib Austraalia hakata nende juhte vangi panema.

Peaminister Scott Morrison kohtus esindajatega mitmest tehnoloogiafirmast, kaasa arvatud Facebookist, Twitterist ja Google’ist. Morrison tahtis teada, kuidas nad kavatsevad vältida olukorda, et terroristid kasutavad nende platvorme relvana, vahendas BNS.

Kohtumine toimus ajal, mil Canberra mõtleb Uus-Meremaal Christchurchis toimunud veresauna järel kehtestada uusi seadusi.

Sotsiaalmeediaplatvormid “võivad toimetada reklaami sinuni poole sekundiga”, lausus Morrison kohtumise eel.

“Nad peaksid suutma võtta sellise terroristliku materjali ja muud tüüpi väga ohtliku materjali maha sama aja jooksul ning rakendama tõeliste väljakutsete vastu oma ulatuslikke võimeid, et hoida austraallased väljaspool ohtu,” lisas ta.

Christchurchi mošeeründaja Brenton Tarrant voogedastas oma rünnakut Facebookis ning video levis veebis kulutulena. Facebooki sõnul eemaldati rünnakut käsitlenud 1,5 miljonit videot kiiresti. Eksperdid aga ütlesid, et 17 minutit pikk video oli pärast 15. märtsil toimunud rünnakut mitu tundi lihtsasti kättesaadav.

Peaprokuör Christian Porter ütles, et teisipäeval firmadelt saadud vastused polnud rahuldavad.

“Tähtsam vestlus, mida täna tahtsime pidada, oli sellest, kuidas on võimalik reageerida kiiremini või isegi tõkestada seda tüüpi materjali voogedastamine. Nendele küsimustele saadud vastused polnud ülemäära rahuldavad,” lausus ta.

Valitsus “kohe kindlasti kaalub” firmade tegevjuhtide vangistamist võimaldava muudatuse kehtestamist uutes seadustes, rõhutas ta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.