"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Katarina Jee kingib lasteraamatuid reisiraamatukogudele (0)
26. märts 2019
Keskraamatukogu

Reisiraamatukogu raamatut saab lugeda kohapeal, lubatud on raamat reisile kaasa võtta ja reisilt naastes see reisiraamatukokku tagasi tuua.

Esmaspäeval, 1. aprillil sõidab Tallinna Keskraamatukogu raamatukogubuss Katarina Jee neljandat korda Tallinna Lennujaama ja Tallinna Bussijaama, et anda mõlemale ühistranspordikeskusele üle kastid lasteraamatutega.

Raamatud pannakse välja lennujaamas ja bussijaamas olevasse reisiraamatukokku. Kingiga soovib keskraamatukogu rahvusvahelise lasteraamatupäeva puhul rõhutada lugemise olulisust lapse mitmekülgses arenemises ning aidata kaasa lasteraamatute kättesaadavusele. 

Valiku lasteraamatutest on teinud Eesti Hoiuraamatukogu ja Tallinna Keskraamatukogu. Kastist leiab muuhulgas ka lasteraamatud, mis on välja antud Tallinna Keskraamatukogu poolt I klassi õpilaste kinkeraamatutena  –  Kairi Loogi “Härra Klaasi pöörane muuseum” ja Indrek Koffi “Kooliraamat”. Tallinna Keskraamatukogu poolt väljaantud lasteraamatute e-versioonid leiab keskraamatukogu lastelehelt.

Tallinna Lennujaamas ja Tallinna Bussijaamas olevad reisiraamatukogud toimivad usalduse põhimõttel. Reisiraamatukogu raamatut saab lugeda kohapeal, lubatud on raamat reisile kaasa võtta ja reisilt naastes see reisiraamatukokku tagasi tuua. Kui rändur raamatut reisi jooksul läbi lugeda ei jõua, siis võib selle ka koju kaasa võtta ja tagasi tuua mõnel teisel korral.

Rahvusvahelist lasteraamatupäeva tähistatakse Taani kirjaniku Hans Christian Anderseni sünniaastapäeval 2. aprillil, sellel aastal möödub kuulsa muinasjutuvestja sünnist 214 aastat.  Rahvusvahelise lasteraamatupäeva eesmärgiks on üle maailma väärtustada head lastekirjandust ning kutsuda lapsi üles raamatuid lugema.

Raamatukogubuss Katarina Jee on raamaturõõmu toonud Tallinna erinevate piirkondade lugejatele juba üle 10. aasta.Rohkem infot raamatukogubussi marsruudi kohta leiab keskraamatukogu veebilehelt ja Facebookist.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.