"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Linnameedia kajastab Euroopa Parlamendi valimisi erapooletult (0)
26. märts 2019
Scanpix/ Illustreeriv foto

Tallinna linna väljaantavad ajalehed säilitavad erapooletu hoiaku ning tagavad kõigile kandideerijatele maksimaalselt võrdsed tingimused.

Tallinna linnavalitsus kehtestas linna väljaantavates ajalehtedes Euroopa Parlamendi valimiste kajastamise põhimõtted.

Euroopa Parlamendi valimistel kandideerijate artikleid valimiskampaania perioodil linna ajalehtedes ei avaldata. Valimistel kandideerivad ajalehtede koosseisulised töötajad väldivad oma materjalides selgelt ja ühemõtteliselt valimistega seonduvat temaatikat. Valimiskampaania perioodil võib kandidaate ajalehtedes esinejate ja intervjueeritavatena esitleda juhul, kui see on teema käsitlemisel möödapääsmatult vajalik ning seotud kandidaadi igapäevase tööga, seejuures tuleb hoiduda valimisagitatsioonist.

Valimisprogramme võib ajalehtedes valimisperioodil tutvustada, andmata neile hinnanguid ja tegemata eelistusi. Kandideerijatele võib anda sõna võrdsetel ja võrreldavatel alustel, luues neile võimaluse omavahel debateerida või tutvustada oma seisukohti. Euroopa Parlamendi valimistel kandideerijate juhtkirju ja arvamuslugusid, fotosid ega muid isikustatavaid kujunduselemente valimisperioodil linna ajalehtedes ei avaldata.

Need põhimõtted kehtivad Tallinna linna väljaantavatele ajalehtedele, nende portaalidele ja elektroonilistele versioonidele, sh linna osalusel ja linna täielikul või osalisel rahastamisel toimivatele sotsiaalmeediakanalitele.

Põhimõtete kohaselt kajastatakse valimistoiminguid, erakondi ja kandidaate eesmärgiga tagada valijate igakülgne teadlikkus valimistel kandideerijatest ja valimistoimingutest. Ajalehtedes edastatakse Vabariigi Valimiskomisjoni, Tallinna linna valimiskomisjoni ja teiste valimiste korraldajate ametlikke teateid.

Linnaosade ajalehtedes avaldatakse valimisreklaame kehtestatud hinnakirja alusel. Ajalehtedes Pealinn ja Stolitsa ei avaldata ei tasulist ega tasuta valimisreklaami.

Sihtasutuse Tallinna Televisioon nõukogu kehtestab Euroopa Parlamendi valimiskampaania kajastamise korra Tallinna Televisioonile oma otsusega ning selle järgimise eest vastutab televisiooni juhatus.

Tallinna linna väljaantavates ajalehtedes järgitakse Euroopa Parlamendi valimiskampaania kajastamise põhimõtteid ajavahemikus 6. aprillil 2019 kella 18.00st kuni 26. mail 2019 kella 20.00ni.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.