"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Sel nädalal algab Eesti suurim ehitusmess (0)
01. aprill 2019
Dmitri Povilaitis

3. aprillil kell 13 avab ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist Eesti Näituste messikeskuses Eesti suurima ehitusmessi Eesti Ehitab 2019, kus üle 250 ehitamisega või ehitusmaterjalidega seotud ettevõtet tutvustab ehitusala asjatundjatele ja –huvilistele kaasaegseimaid ehitusmaterjale – ja trende. Kogu messi vältel toimuvatel seminaridel ja töötubades jagavad Eesti parimad ehituse asjatundjad uudiseid ja kogemusi.

“Ehitusvaldkonna erialamess keskendub innovaatiliste tehnoloogiate ja muude ehitajate jaoks oluliste teemade avamisele,” ütles Eesti Ehitab 2019 messi projektijuht Epp Sultsmann. “Ehitusmaterjalide tootjad ja maaletoojad jagavad uusimat oskusteavet ja kogemusi.”

“Kuna ehitusvaldkond areneb väga kiiresti, on ehitusmess vajalik nii ehitajatele kui oma kodu ehitamist plaanivatele inimestele,” tõdeb Sultsmann. “Mess on kindlasti parim uute ehitusalaste teadmiste ammutamise koht Eestis, siit leiab vajaliku info nii ehitusvaldkonna professionaal kui oma kodu ehituse ja renoveerimisega tegelev majaomanik.”

Messikeskuse 4 statsionaarset halli, spetsiaalselt ehitusmessiks püstitatud kerghall ning avaväljakud mahutavad sel aastal üle 250 messil osaleva ettevõtte viimaste aastate esinduslikuma väjapaneku.

Rahvusvahelised eksponendid tulevad Eesti Ehitab 2019 messile oma toodetega välja Šveitsist, Prantsusmaalt, Norrast, Saksamaalt, Ukrainast, Poolast, Leedust, Lätist ja Soomest.

Messiga samal ajal toimuvad Eesti Näituste messikeskuses erinevad ehitusalased seminarid. Sel aastal on seminaride programm väga mahukas, toimuvad põhjalikud töötoad nii katuse kui fassaadide materjalidest ja paigaldamisest, ahjude energiatõhususest ja kütteautomaatikast kui ka energiasäästust ja tuleohutusest.

“Messi teabeprogramm annab ülevaate ka Eesti ehitusmaastiku suundumustest ja trendidest, selle info toob Ehitusala välkfoorumil messikülastajateni Eesti Konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing,” ütles messi Eesti Ehitab projektijuht Epp Sultsmann.

Messi avapäeva seminarideprogramm on katuselahendustest ja selle korraldab Katusemaailm OÜ.

Kõige mahukam on seminarideprogramm 4. aprillil, kus toimub nii ehituturu suundumuste üle arutlev välkfoorum kui Eesti Katuse- ja Fassaadimeistrite Liidu ja EhitusKeskuse korraldatav fassaadipäev.

Reedel, 5. aprillil saab osaleda seminaripäeval energiasäästlikust mõtteviisist ning väisata seminari ahjude energiatõhususest ja kütteautomaatikast. Energisäästu Arenduskoja poolt korraldatavale seminaripäevale tasub sammud seada kindlasti kõigil korteriühistuste juhtidel aga ka individuaalmajapidamist renoveerida plaanijatel, sest päeva jooksul saab väga hea ülevaate energiasäästu võimalustest ja kogemustest (korter)maja renoveerimisel.

Laupäevased seminarid on kütmisest ja tuleohtusest. Laupäeval tasub aga ehitusmessile tulla kindlasti koos lastega. Vivendi puidu- ja paberistuudio töötoas meisterdatakse koos linnupesi.

Messil saab vaadata Aasta Betoonehitise tööde näitust ning kuulutatakse välja Aasta Tehasemaja.

3.-6. aprillini 2019 Eesti Näituste messikeskuses toimuv rahvusvaheline Eesti Ehitab mess keskendub innovaatiliste tehnoloogiate, ehituskonstruktsioonide ja -materjalide, -masinate, -seadmete ja -tööriistade esitlemisele; kinnisvaraarenduse, -hoolduse ja -halduse jpt teemade avamisele ning uusima oskusteabe, kogemuste ja oskuste levitamisele.

Täpsem info messil Eesti ehitab 2019 osalevate ettevõtete ja teabeprogrammi kohta on kättesaadav aadressil www.eestiehitab.ee.

NB!

Autoga messile tulijad ei pea kartma ka Reidi tee ehitusega seotud liikluskorralduse muudatusi Narva maantee ja Pirita tee ristmikul. Avatud on täiendav parkla Tallinna Lauluväljaku Mäe väravas, kust viib igal täis- ja pooltunnil tasuta transfeerbuss otse messikeskuse E-halli sissepääsu juurde. Lisaks on töös messikeskuse parkla ja Tallinna Lauluväljaku Mere värava parkla.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.