"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Sotsiaaldemokraadid panevad europarlamendi valimistele välja viis naist ja neli meest (3)
06. aprill 2019
Meelis Piller

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Jevgeni Ossinovski andis täna ennelõual valimiskomisjonile üle sotsiaaldemokraatide Euroopa Parlamendi valimisnimekirja, mille esinumbriks on Marina Kaljurand ja kuhu erakonna sisevalimiste tulemusena jõudis viis naist ja neli meest.

Marina Kaljuranna kõrval kandideerivad europarlamenti Sven Mikser, Ivari Padar, Eiki Nestor,  Katri Raik, Triin Toomesaar, Marianne Mikko, Monika Haukanõmm ja Indrek Tarand.

“Meie nimekiri on tugev ja professionaalne. Nimekirja juhib kaks endist välisministrit ning üle poole kandidaatidest on kandnud ministrivastutust. Kolmel kandidaadil on varasem europarlamendis töötamise kogemus. Eriliselt hea meel on selle üle, et esmakordselt Eesti ajaloos esitab üks erakond nimekirja, mida juhib naine ja kus naiskandidaadid on enamuses. Ja loomulikult on see just Sotsiaaldemokraatlik Erakond,” ütles Ossinovski.

Ossinovski sõnul on sotsiaaldemokraatidel suurepärane esinumber Marina Kaljurand, kes on Eesti riigi ja rahva eest alati tulemuslikult seisnud. “Ta on 27 aastat seisnud Eesti huvide eest nii ühel kui teisel pool piiri, nii headel aegadel kui rasketel aegadel. Ta on teinud seda nii strateegiliste liitlaste kui strateegiliste naabrite juures. Marina on õige inimene seisma avatud, ühtse Euroopa eest ja kaitsma Euroopa Liidus Eesti inimeste huvisid,” ütles Ossinovski.

Eelmisel nädalal läbi viidud Norstati uuringu järgi on Marina Kaljurand Euroopa Parlamendi valimisnimekirjade esinumbrite seas kõige populaarsem kandidaat.

Kui eemaldada uuringust 41% valijaid, kellel ei ole veel selget eelistust või kes seda ei nimetanud, toetab Kaljuranda 26% inimestest. Enam kui 1000 vastajaga uuringus järgnes Kaljurannale 23-protsendilise toetusega Andrus Ansip. Yana Toomi toetas 15%, Riho Terrast 13% ja Mart Helmet 11% vastanutest.

Kommentaarid (3)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Isamaalane
8. apr. 2019 16:52
Minu eelistus on Marina Kaljurand. Indrek Tarandi eest ei annaks häält ka tuhande euro eest.
Vana mees
8. apr. 2019 10:33
Nägime kuulsime seda Kaljuranna armastust.. Barrikaadidele kui oma ei saa.. hoidku jumal sellise eest!!
ivo jago
7. apr. 2019 23:48
soe sitt ja külm sitt.igale sotsile oma.