"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Tallinna Kammerorkestri peadirigendiks saab Tõnu Kaljuste (0)
08. aprill 2019
Kristian Kruuser

"Olen liigutatud, et Tallinna Kammerorkestri muusikud mind tagasi kutsusid, kuigi meie koostöö polegi ju katkenud," ütles dirigent Tõnu Kaljuste. 

Tõnu Kaljuste alustab 2019/2020. hooajast Tallinna Filharmoonia kunstilise juhina ning pärast 18 aasta pikkust pausi taas Tallinna Kammerorkestri peadirigendina. 

“Olen liigutatud, et Tallinna Kammerorkestri muusikud mind tagasi kutsusid, kuigi meie koostöö polegi ju katkenud. Koostöö vormid on olnud vahepeal vaid erisugused. Sügisel, kui valmib Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia uus saal, paneme koos kõlama kauni kontserdisarja,” ütles Kaljuste.

Tallinna Kammerorkester tegutses Kaljuste käe all aastatel 1993–1995 ja 1996–2001 ning koostöö kestis edasi läbi kõigi järgnevate aastate. Kaljuste on ka orkestri asutaja ning koos temaga on Tallinna Kammerorkester pälvinud oma kõige suuremad tunnustused ja andnud kõige olulisemad kontserdid.

“Orkester on andnud Kaljuste juhtimisel kontserte Berliini Kontserdimajas, Carnegie Hallis, Pariisi Filharmoonias, kui nimetada vaid mõned olulisemad saalid ning olnud kaastegev Arvo Pärdi autoriplaadil “Adam’s Lament”, mis tõi dirigent Tõnu Kaljustele 2014. aastal Grammy,” rääkis Tallinna Filharmoonia direktor Margit Tohver-Aints.

Kaljuste on rahvusvaheliselt hinnatud dirigent, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia professor ja Eesti muusikavaldkonna silmapaistev mõtleja,  kelle ideed ja teod on ühiskonnas vajalikud ja märgatud. “On erakordne õnn, et Tõnu Kaljuste otsustas oma muusikalist kogemust ja elutarkust just meiega jagada,” ütles Margit Tohver-Aints.

Tallinna Kammerorkestri peadirigendi ja Tallinna Filharmoonia kunstilise juhi ametikohal alustab dirigent Kaljuste 1. septembrist 2019. Tema ametiaeg kestab viis aastat.

Kaljuste võtab ameti üle Risto Joostilt. Varasemad Tallinna Filharmoonia kunstilise juhid ja Tallinna Kammerorkestri peadirigendid on olnud Eri Klas, Juha Kangas ja Tõnu Kaljuste.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.