“Kui vanemad lähevad lahku, on nad ise kriisis ja käituvad sageli nagu lapsed. Nende laps satub siis oma vanemate, kahe väikese lapse tasemel käituva täiskasvanu vahele."

Ly Rüüs, Mustamäe sotsiaalhoolekande osakonna juhataja
Jazzkaar viib muusika koolidesse ja lasteaedadesse (0)
09. aprill 2019
Scanpix/ Siim Aimla

Lisaks jõuab muusika Jazzkaare tasuta linnaruumiprojektiga lausa jääkarudeni Tallinna Loomaaias, samuti ühistransporti tänavale ja mujale.

Jazzkaare linnaruumiprojekt viib alates tänasest muusika koolidesse ja lasteaedadesse üle Eesti. Sel nädalal jõutakse kokku üheksasse kooli ning lasteaeda.
 
Juba 10. aastat toimub Jazzkaarele eelneval nädalal linnaruumiprojekt, mis viib muusika kontserdisaalidest välja. Muusikud rõõmustavad alates tänasest lapsi koolides ja lasteaedades.

Muusika tuleb inimeste juurde
 
Kokku toimub Jazzkaare linnaruumiprojekti raames ligi 90 aktsiooni, mis viivad jazzihelid kaubanduskeskustesse, ühistransporti, tänavale, kohvikutesse, ülikoolidesse, haiglatesse ning paljudesse teistesse paikadesse, kus muidu live-muusikat ei kuule. 

Linnaruumiprojekti 10. sünnipäeva puhul jõuavad jazziüllatused uutesse sfääridesse – muusika heliseb jääkarudele Tallinna Loomaaias, kaitseväelastele Staabi- ja sidepataljonis ning võtab võimust ARSi majas ühendades majaliste eestvedamisel animatsiooni, tantsu ja kunsti jazziga.

Viru Keskuse Rahva Raamatus toimub luulejazzi kontsert, raadiomajas vahva liftijazz ning läbi linna liigub ka meeleolukas jazzirongkäik. Linnaruumi esinejate seast leiab nii kogenud muusikuid nagu Marianne Leibur, Siim Aimla, ETV tütarlastekoor kui ka alles tuntust koguvaid värskeid jazzmuusikuid. Jazzkaare linnaruumiprojekt kestab 9. – 28. aprillini üle Eesti ning on kõigile tasuta. 

Kõlab palju uut loomingut
 
19. – 28. aprillil toimuv Jazzkaar tähistab sel aastal 30. sünnipäeva, tuues muusikasõpradeni senisest veelgi enam sündmusi. Jazzkaar 2019 peaesinejad on Bobby McFerrin, John Scofield, Joshua Redman ja Judith Hill. Mitte ühelgi varasemal aastal pole esitlenud nii paljud Eesti artistid festivalil enda uut loomingut.

Koos Vikerraadioga meenutame alates veebruari algusest Jazzkaare algusaastaid saatesarjas “Jazzkaar 30″. Varasemate aastate Jazzkaare lippudest on koostöös Viljandimaa erivajadustega inimestega valminud eksklusiivsed praktilised kandekotid. Sünnipäevale vääriliselt saavad kõik jazzisõbrad soetada endale ka pehmed „Kuulan jazzi” pusad. 
 
Festivali Jazzkaar peasponsorid on JURA, Jazz Pesulad ja Eesti Päevaleht. 2019. aastasponsorid My City Hotel, BMW, Tallink ja Aktaprint. Bobby McFerrin “Gimme 5” kontserti esitleb Viru Keskus. Festivalikeskust aitavad püstitada Prike ja Telliskivi Loomelinnak, kohvikupartner on Reval Café ning toetavad Overall, MyFitness, Kodupaber, NOBE ja ERR. Oma maade muusikuid aitavad Eestisse tuua Iisraeli Suursaatkond, Rootsi Suursaatkond, Goethe Instituut Eestis, Prantsuse Instituut ja Ungari Instituut. Festivali toetavad Kultuuriministeerium, Eesti Kultuurkapital ja Tallinna linn.
 
Vaata kava www.jazzkaar.ee

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.