"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kõiki vene keele huvilisi oodatakse ülemaailmsele etteütlusele (0)
11. aprill 2019
Pixabay

Kõik huvilised saavad osaleda 13. aprillil toimuval üleilmselt tuntud aktsioonil Totalny Diktant ehk ülemaailmsel etteütluse kirjutamisel. Oodatud on kõik vene keelt võõrkeelena õppivad huvilised sõltumata oma keeletasemest.  

Etteütluse raames saavad keelehuvilised teha ka vene keele testi TruD. 

Sel aastal toimub juba neljandat korda etteütluse raames test TruD neile, kes soovivad  üritusest osa võtta, kuid ei saa koos vene keelt emakeelena valdavate inimestega etteütlust kirjutada. Test põhineb samal tekstil, kuid ülesannete tase varieerub osalejate keeletasemest. Tagasiside iga aasta on väga positiivne – TruD muutub üha populaarsemaks kogu maailmas. Möödunud aastal kirjutas vene keele testi TruD ühtekokku 5250 inimest 44 riigist. Kõige rohkem vene keele huvilisi väljaspool Venemaad kogunes Hiinas, Vietnamis, Saksamaal, Itaalias, Serbias ja Prantsusmaal.

TruD on hariduslik, samas ka meelelahutuslik üritus, kuhu on oodatud kõik vene keelt õppivad inimesed, kellele vene keel ei ole emakeel. Ülesannete raskusaste on alates A1 kuni B1 ja viimane osa tuleb traditsioonilise etteütluse kujul. Test sobib hästi  ka kakskeelsetele koolilastele. Üritus toimub 13. aprillil kell 14.00 Kalevi spordihallis. Registreerimine on avatud kodulehel.

Totalny Diktant on suure populaarsuse kogunud ülemaailmne aktsioon, mille raames kirjutavad kõik huvilised etteütlust vene keeles. Eesmärgiks on pöörata inimeste tähelepanu õigekeelsuse tähtsusele. TruD’i eesmärk on anda võimalus aktsioonis osaleda ka neil, kellele võib üldine etteütlus olla liiga keeruline. Totalny Diktanti kirjutatakse sel aastal ligi 1000 linnas üle maailma. Traditsiooniliselt loeb etteütlust ette tuntud inimene.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.