"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Üliõpilased üritavad tõsta inimeste teadlikkust elundidoonorlusest (0)
22. aprill 2019
Scanpix/ Foto on illustreeriv

"Elundidoonorluse korral on kõige olulisem, et inimesed arutaksid seda omavahel - eelarvamusteta ja julgelt. Loodame, et meie kampaania julgustab inimesi oma lähedastega elundidoonorlusest rääkima," ütles kampaania peakorraldaja Merili Pärna. 

Arstiteadusüliõpilaste Selts korraldab 22.-29. aprillil kampaania “Elupäästev kingitus”, mille eesmärk on suurendada inimeste teadlikkust organidoonorlusest, lükata ümber sellega seotud müüte ja eelarvamusi ning alustada diskussiooni, vahendas BNS. 

Inimesi kutsutakse üles avameelselt teemast rääkima ja oma soovidest ka lähedasi teavitama. Kampaania raames avaldatakse lugusid organidoonorlusega lähemalt seotud inimestest, toimuvad ülesastumised meedias ning ka teemaõhtu.

Pärna sõnul sündis kampaania soovist kaotada elundidoonorlusega seotud valearvamusi. “Eestis on surm tihti tabuteema, mida välditakse ja millest rääkida ei taheta. Elundidoonorluse korral on aga kõige olulisem, et inimesed arutaksid seda omavahel – eelarvamusteta ja julgelt. Loodame, et meie kampaania julgustab inimesi oma lähedastega elundidoonorlusest rääkima,” ütles ta.

Inimeste tähelepanu püütakse Facebookis toimuva üleskutsega ning postritega, mis kõik suunavad veebilehele, kuhu on koondunud intervjuud ja muu vajalik teave.

“Meie eesmärk on näidata lugusid Eesti inimestest, kes on erineval moel seotud organidoonorlusega. Jutustada inspireerivaid lugusid ja motiveerida ka teisi enda lugu kirja panema,” märkis teine peakorraldaja Oliver Tomson.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.