"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Ministeerium vaidleb õiguskantsleriga veoauto definitsiooni üle (0)
28. aprill 2019
Scanpix/ Foto on illustreeriv

Ministeerium leiab, et kui kraanale on liiklusregistris või registreerimistunnistusel määratud kategooria N3, siis on tegemist liiklusseaduse mõistes veoautoga.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ei nõustu õiguskantsleri seisukohaga, et liikurkraana pole veoauto ja sellelt teekasutustasu võtmine on ebaseaduslik, vahendas BNS. 

Ministeerium leiab, et kui kraanale on liiklusregistris või registreerimistunnistusel määratud kategooria N3, siis on tegemist liiklusseaduse mõistes veoautoga ning sellele kohaldatakse teekasutustasu regulatsiooni.

Kui mõistet “veoauto” tõlgendada vaid veose veoks ettenähtud autona, siis saaksid liiklusseaduse sätted hoopis teise tähenduse, märkis kantsler Ando Leppiman õiguskantslerile saadetud kirjas.

“Sellisel juhul peaks teekasutustasu reguleerimisalast välja jääma näiteks ka kõik sadulveokid, millel puudub lastiplatvorm, sest selline sõiduk ei ole samuti ette nähtud veose veoks, vaid on ette nähtud haagise veoks” märkis ta.

Märtsi lõpul avaldas õiguskantsler seisukoha, et lähtuvalt seadusest ei tohi teekasutustasu võtta sõidukitelt, mis ei ole veoautod, nagu näiteks kraana. Niisugune praktika ei lähtu seadusest ja et teekasutustasu saab nõuda ainult sellise sõiduki eest, mis on ette nähtud veose veoks ja on teekasutustasu objekt.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.