„Kui on võimalik koos kolleegidega ühe autoga tööl käia või mõned asjad ostmata jätta, siis tuleks seda teha, et mitte väga palju kulutada.“

Peep Peterson, Ametiühingute Keskliidu esimees
Tallinna Loomaaias tähistati konnade kaitse päeva põnevate töötubadega (0)
28. aprill 2019
Maaja Kitsing

Täna kommenteerivad loomaaednikud viimast korda aasia lõvide ja jääkarude toitmist ning elukeskkonna rikastamist. Tuleva lehekuu pühapäeviti on huvilised oodatud pesukarude ja lumeleopardi juurde.

Eile tähistas loomaaed koos Eestimaa Looduse Fondiga konnade kaitse päeva ja kutsus kõiki huvilisi konnadega lähemat tutvust tegema, põnevates töötubades osalema ning konnajutte kuulama.

Ette kanti luulevõistluse “Hüppav konn” parimad luuletused ning jagati auhindu. Lisaks Eestimaal toimetavate kahepaiksete tutvustamisele sai troopikamajas näha ka eksootilisi konni ja nende toitmist. Konnade kaitse päeva tähistati tänavu 23 riigis enam kui 50 sündmusega. 

Kevadpühad ja suvesoe koolivaheaeg meelitasid loomaaeda hulgaliselt külalisi. Mõnus päike lubas õuealadele patseerima pea kõik loomaaia eksootikud sealhulgas nii kääbusjõehobud, marabu ja maasarvikud kui ka küünisahvid, pärdikud ja isegi šimpansid. 

Alpinaariumis elavate kitslaste poegimiste otsa tegid esmaspäeval lahti tagakaspia uriaalid ja nuubia kaljukits. Kolmel uriaaliutel sündis kokku viis talle, nuubia kaljukitse kõrval kepsutab üks talleke. Neljapäeval sündis esimene järglane ka siberi kaljukitsede karja. Tagakaspia uriaalide aedikus aga jalutab nüüd kuue ute kõrval kokku 12 uriaalitalle.

Maikuus algav suvehooaeg avab loomaaia kassad 9–18, muudab veidi loomaaia hinnakirja ja teeb väikevankrite laenutamise tasuliseks.

Keskkonnahariduskeskuses avati reedel Tartu Ülikooli loodusmuuseumi näitus “Maailm seljakotis. 100 aastat loodusteaduslikke ekspeditsioone”, mis on pühendatud rahvusülikooli sajandale juubelile.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.