"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Täna heisatakse emadepäeva puhul Eesti lipud (0)
12. mai 2019

Lipu heiskavad kõik riigi- ja omavalitsusasutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud. Emade auks on ka kõik teised oodatud sinimustvalgeid lippe heiskama.

Lipp heisatakse päikesetõusul või hiljemalt kell kaheksa hommikul ja langetatakse päikeseloojangul. Heisatud lipp peab olema terve ja puhas.

Emadepäev on perekondlik tähtpäev, millega austatakse ja tänatakse emasid. Emadepäeva traditsioon pärineb Ameerika Ühendriikidest ja Eestisse jõudis emadepäeva tähistamise komme 1922. aastal Helmi Mäelo algatusel.

Emadepäeval on saanud tavaks, et lapsed teevad ema eest koduseid toimetusi, seal hulgas koristavad ja küpsetavad ning kattavad pidupäeva puhul kauni laua. Emale kingitakse lilli. Emadepäeval kuulutatakse Eesti Naisliidu poolt välja ka aasta ema tiitlikandja.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.