"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Eesti ettevõtjad võivad Tbilisisse rajada Eesti kooli (1)
17. mai 2019
Pixabay

Haridus- ja teadusministeeriumi (HTM) kantsler Mart Laidmets arutas Tbilisis Gruusia haridus-, teadus-, kultuuri ja spordiministeeriumi aseministri Irina Abuladzega kahe riigi hariduskoostööd, muuhulgas oli juttu ideest asutada Eesti ettevõtjate algatusel Gruusia pealinnas uus kool.

Kantsler Mart Laidmetsa sõnul on kindlasti Eesti ettevõtjate huvile Gruusias kool asutada aidanud kaasa see, et Gruusia ja Eesti vahel on suurepärased haridusalased koostöösuhted, teatas HTM-i pressiesindaja reedel BNS-ile.

“Kooli rajajad, kes kuuluvad Hariduse Edendamise Sihtasutusse ja on loonud ka Eestis erakooli TERA, saavad tugineda meie erakoolides edukalt kasutusel olevale metoodikale ja õppekorraldusele. Loodava kooli eestvedajad plaanivad teha koostööd Gruusia riigi ja kohalike omavalitsuste esindajatega, sest ilma kohaliku toetuseta on kooli asutamine teises riigis võimatu. Samuti arendatakse koostööd Tbilisis tegutsevate teiste erakoolidega,” sõnas Laidmets.

Tema sõnul jagavad Eesti ja Gruusia ühist arusaama selle kohta, et hariduses on oluline tegutseda kohe, vaatamata sellele, et töö mõju ilmneb alles aastate pärast.

“Viis aastat tagasi alguse saanud Eesti, Gruusia ja UNICEF-i hariduspartnerluse fookuses on olnud kaasav haridus. Õpetajate ja koolijuhtide õppekäigud ning parimate kogemuste jagamine on aidanud kaasa sellele, et Eestis tulemuslikkust tõestanud mudel leidis peegelduse Gruusia uues riiklikus õppekavas,” ütles Laidmets ning lisas, et meie koolid on Gruusiaga koostööst samuti palju õppinud. “Igal juhul on väga hea meel, et meie kogemusi mujal väärtustatakse – see on tunnustus Eesti haridustöötajatele kui ka innustus meile kõigile edaspidi veel rohkem pingutada. Gruusia on eriti huvitatud Eesti digipöörde ja hariduse e-lahenduste kogemustest.”

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

eestlased Abhaasias
17. mai 2019 15:07
Kas mitte Eesti kohus ei ole hoopis igati toetada eestlasi Abhaasias säilitamaks ja edendamaks eesti keele õpetust sealkandis? Abhaasias on vana traditsioonidega eestlaskond keda tuleb igati Eesti riigi poolt toetada vajadusel kasutades kasvõi valitsusväliste MTÜ-de abi kui otsekontaktid Abhaasia Vabariigiga on raskendatud.