"Kui vanasti said inimesed tänaval petta, siis nüüd internetis."

Joosep Kaasik, Põhja prefekt
Osale 30. Nõmme Kevade perepäeval (0)
21. mai 2019
Nõmme Linnaosa Valitsus

Nõmme Kevade ajal korraldatakse linnaosa eri paigus üritusi igale eale ja maitsele. Laupäev tipneb filmiõhtuga, kus näeb Toomas Hussari lavastatud komöödiat "Seenelkäik", osades Raivo E. Tamm, Elina Reinold, Juhan Ulfsak ja Üllar Saaremäe.

Eeloleval nädalalõpul, 25.-26. maini toimuvad Nõmme linnaosa kevadpäevad. 

Nõmme linnaosa vanema Grete Šillise sõnul toimub Nõmme Kevad tänavu juba 30. korda. “Linnaosa kevadpäevade programmist leiab juba traditsiooniks muutunud ettevõtmisi, aga proovime ka midagi uut. Näiteks on järjest kasvava populaarsusega hommikukontserdid Pääsküla rabas, kus tänavu esineb Liis Lemsalu trio. Esmakordselt toimub aga Vabaduse pargis filmiõhtu, kus näeb kodumaist komöödiat “Seenelkäik”,” tõi Šillis paar näidet.

Laupäeval, 25. mail toimubki neli suuremat sündmust. Kell 11 algab Pääsküla rabatornis Liis Lemsalu trio kontsert. Samal ajal algab Lootuse puiestee ja Kerese tänava nurgal asuvas pargis Paul Kerese tänava maleturniir.

Kella 13-17 on Pääsküla kooli hoovis (Vikerkaare 10) Nõmme Kevade perepäev. Pääsküla kooli hoov on jaotatud viieks alaks, kus eri vanuses ja erinevate huvidega osalejad tegevust leiavad. Põnnialal tegeleb lastega Pipi Pikksukk, meisterdatakse õhupalliloomi, joonistatakse ja tehakse näomaalinguid. Noortekeskuste alal pakuvad tegevust nii Pääsküla kui Valdeku noortekeskuse noorsootöötajad. Toimub siidimaali töötuba, kus saab meisterdada omapäraseid kaarte, lisaks on lauamängude turniir ja soovijatele tehakse näomaalinguid.

Tervise- ja ohutusalalt leiab politsei- ja piirivalveameti, päästeameti, munitsipaalpolitsei ja “Kiusamisvaba kooli” maskoti Sõber Karu. Liiklus-, tule- ja veeohutuse alaseid teadmisi antakse läbi praktiliste tegevuste, näiteks saab vetelpäästja ametit proovida põnevas virtuaalreaalsusmängus.

Spordialal toimub noorte (kuni 26-aastaste) 3×3-tänavakorvpalli turniir. Lisaks korraldavad noored mitmesuguseid mängulisi sporditegevusi, samuti saab end proovile panna kabemängus. Kultuurialalt leiab Nõmme linnaosa raamatukogud, raamatukogubussi Katariina Jee ning Nõmme huvikooli põnevad töötoad. Samuti sisustavad seal päeva noorte andekate muusikute ja tantsijate etteasted.

Kell 18 algab Vabaduse pargis (Tähe ja Nõmme-Kase nurgal) filmiõhtu, kus näeb Toomas Hussari lavastatud komöödiat “Seenelkäik”, osades Raivo E. Tamm, Elina Reinold, Juhan Ulfsak ja Üllar Saaremäe.

Samuti avavad 25. mail mitmed kunstnikud oma koduhoovid ja stuudiod. Huvilised saavad uudistama minna Kadri Kaerma koduaeda (Lootuse pst 36), Helina Tilga keraamikastuudiot (Sihi 37a) ja Nõmme klaasi- ja keraamikastuudiot (Võsu 5). Toimuvad erinevad töötoad, avatud on kodukohvikud.

Nõmme Kevade nädalavahetuse lõpetab pühapäeval, 26. mail juba kümnendat korda ühenduse Loov Nõmme eestvedamisel korraldatav tänavalaat “Roheliste väravate tänav”. Tänavuse “Roheliste väravate tänava” põhirõhk on avatud aedades toimuvatel kontsertidel, näitustel, kohvikutel ja ekskursioonidel. Samuti on avatud restaureerimistelk, rohevahetus ning tänavalaat. Üritus toimub kella 10–16 Jannseni puiestiku raudteepoolsel küljel.

Kõik Nõmme Kevad 2019 üritused on tasuta. Nõmme Kevade programm on täpsemalt siin.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.