"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Ratas: uuringu kohaselt on elu Eestis paranenud (6)
06. juuni 2019
Scanpix

"Hinnangud muutustele Eesti elus on 2015. aastast alates järjest paranenud ning on muutunud paremaks ka võrreldes eelmise küsitlusega," ütles peaminister Jüri Ratas täna valitsuse pressikonverentsil. "Seda, et Eesti elu on muutunud paremuse poole, leiab 48 protsenti ning seda, et olukord on muutunud halvemaks, arvab 13 protsenti küsitletutest."

Ratas ütles, et kui möödunud aasta oktoobris paranesid märgatavalt muust rahvusest inimeste hinnangud muutustele Eesti elus, siis seekordne kasv on tulnud eestlaste positiivsete vastuste suuremast osakaalust – pooled eestlased leiavad, et elu Eestis on viimastel aastatel muutunud paremaks.

“Muust rahvusest vastajaist arvab seda 43 protsenti,” märkis .

Ratase sõnul püsib suhtumine Eesti kuulumisse NATO-sse positiivsena: seda pooldab 75% . “Eestlastest pooldab NATOsse kuulumist 90 protsenti, muust rahvusest vastajatest 44 protsenti,” ütles Ratas. “Mida paremini on muust rahvusest inimene Eesti ühiskonda lõimunud ja oskab eesti keelt, seda positiivsem on tema suhtumine NATO liikmeks olekusse.”

Väga või küllalt sageli tunneb Eestis elamise üle uhkust ja heameelt 56 protsenti küsitletutest, mis on sarnane tase 2017. aasta lõpuga. Eestlaste hulgas on see näitaja 63 protsenti, muust rahvusest vastajate seas 42 protsenti.

Kaheteistkümnest institutsioonist, mille usaldusväärsust paluti vastajatel hinnata, on kõige kõrgem usaldus päästeteenistuste vastu (täielikult või pigem usaldab 96%). Sellele järgnevad pingereas politsei ja piirivalve (87%), kaitsevägi (78%), Kaitseliit (73%), kohalik omavalitsus (69%) ja Vabariigi President (64%). Peaministrit usaldab 53 protsenti; valitsust 52% ja riigikogu 50% küsitletutest.

Turu-uuringute AS viis 2019. aasta märtsis Kaitseministeeriumi tellimusel läbi riigikaitse teemalise avaliku arvamuse uuringu, mille käigus küsitleti 1209 Eesti elanikku alates 15 aasta vanusest. Tegemist oli juba neljakümne viienda küsitlusega avaliku arvamuse monitooringuseerias, millega tehti algust 2000. aasta jaanuaris.

Kommentaarid (6)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Kaido
7. juuni 2019 09:35
Te olete reeturid ja argpüksid. Teie eesmärk on rahva teenitud rahakoti juures olla ja seda raha häbematult endale tasku toppida.Kasu ei ole teist mingisugust. Röövite ainult rahvast.
nentija
6. juuni 2019 20:05
Jutt õige!
Vello
6. juuni 2019 16:51
Ütles see uuring ka, mis on selle elu paranemise konkreetsed majanduslikult mõõdetavads põhjused ja tagamaad? Või arvab Rattapoiss tõesti sinisilmselt, et selles ka temal mingit osa või teeneid on?
W.
6. juuni 2019 17:23
On küll paranenud, nii minul kui ka minu tuttavatel. Aga kelle teened need siis on? Kas tõesti teie?
Vello
6. juuni 2019 19:09
Ilmselt W. ei tea, et nagu kartul ei kasva üleöö suure juhi käeviipe peale ei parane ka inimeste igapäevane elu vaid see saab olla ikka vaid aastatepikkuse ja tihti vähemärgatava igapäevase töö tulemus. Kes seda meie majandust siin kõik need iseseisvusaastad juhtinud ja arendanud on võid aga nüüd ise edasi uurida, Ratast nende hulgast aga vaevalt leiad.
Uuri ka oma lubadusi,
6. juuni 2019 14:25
mis Kadri Simsoniga enne eelmisi valimisi andsite, saad teistsuguse tulemuse;((