"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Margus Silbaum tuli jõutõstmise maailmameistriks (0)
08. juuni 2019
Erakogu

Rootsis Helsingborgis varustuseta jõutõstmise MM-il 40-49-aastaste meeste seas sai kuldmedali Margus Silbaum.

Kuni 93-kiloste meeste kategoorias võistleva Silbaumi kogusumma oli 745 kilo. Ta sai 275 kiloga väikse hõbemedali kükis ja 300 kiloga väikse kuldmedali jõutõmbes. Kükitulemus on uus M1 Euroopa rekord. Samuti ületas ta 11 korral Eesti rekordid.

Hõbedamedali võitis Mehhiko esindaja Gabriel Garcia 742,5 kiloga ja pronksmedali Kanada võistleja Brandon Summers 727,5 kiloga.
3. mail oli Silbaum Pilsenis varustusega jõutõstmise EM-il saanud 7. koha.
Ta on Eestile toonud läbi aegade suurima arvu jõutõstmise MM-i ja EM-i medaleid: enne Helsingborgi 23 tükki. Nende hulgas on 2017. aasta EM-i kuld. Enne Helsingborgi oli ta uuendanud 24 aasta jooksul Eesti rekordeid 225 korral ja Euroopa rekordit ühel korral.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.