"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tartu Ülikool tõusis maailma ülikoolide edetabelis kõigi aegade kõrgeimale kohale (0)
19. juuni 2019
Scanpix

Täna avalikustatud mainekas maailma ülikoolide pingereas QS World University Rankings on Tartu Ülikool tõusnud kõigi aegade kõrgeimale, 301. kohale.

Eelmise aastaga võrreldes on tulemus paranenud 20 koha võrra. Alates 2014. aastast on Tartu Ülikool tõusnud pingereas 160 kohta.

Tartu Ülikooli arendusprorektor Erik Puura kommenteeris, et ülikool ei keskendu oma arengukavas ja tegevuses otseselt edetabelikoha tagaajamisele, kuid loomulikult on sellist hinnangut väga meeldiv lugeda.

“Meid teatakse ja tunnustatakse rahvusvaheliselt üha tugevamini. Tartu Ülikool on kogu Eesti kaubamärk, mis on lennanud maailma avarustesse, tutvustanud Eestit ning näidanud seda tarkuse ja teadmiste kantsina. Osaleme aktiivselt Euroopa tugevate teadusülikoolide võrgustikus The Guild ning alates eelmisest aastast veelgi sisutihedamas võrgustikus U4Society koos Uppsala, Groningeni, Göttingeni ja Genti ülikooliga. Ka maailma esisaja piirimaile jõudmine on teadlaste ja õppejõudude tugeva tööga võimalik, kuid mitte ilma riigi järjekindla panuseta teadusesse ja kõrgharidusse. Kogu maailma ülikoolid võitlevad eelkõige noorte talentide nimel. Tartu eelised on tugevad akadeemilised koolkonnad ja peaaegu ideaalne ülikoolilinn, kuid konkurentsivõimelist palka ning parimat nüüdisaegset õppe- ja töökeskkonda pakkumata ei ole võimalik areneda,” ütles Puura.

Edetabeli koostamisel võttis QS arvesse 1620 ülikooli, kellest reastati 1001. Esikoht kuulub taas kord Massachusettsi Tehnoloogiaülikoolile, sellele järgnevad Stanfordi ja Harvardi ülikool.


Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.