"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Valdo Kalm: Ummikute asemel sujuv liiklus ja puhtam linnaõhk Reidi teel (0)
21. juuni 2019
Scanpix

Tallinn on tõusnud Läänemere piirkonna üheks suurimaks turismi ja kaubatransiidi keskuseks," ütles Tallinna Sadama juhatuse esimees Valdo Kalm. "Kuid kõige hea juures tähendab see täna linnakodanikule ja ka meie külalistele kindlatel kellaaegadel liikluses suuri probleeme."

Kalmu sõnul on Tallinna Sadam koostöös laevafirmadega suunanud osa seni kesklinna Vansadamas sildunud ro-ro laevu ja kaupa Muugale, kuid jätkuvalt on ka Vanasadam suureks transiitliikluse sõlmpunktiks. 

“Vanasadama kui Tallinna olulisema väravaga, mida läbib igal aastal üle kümne miljoni inimese ja 1,8 miljoni sõiduki, puudub endiselt tänapäevane ühendus nii kesklinna kui äsja laienenud Tallinna ringteega,” ütles Kalm. “Nii merereisija, kaubavedaja kui linnakodaniku vaates on  kindlasti eelistatum suurema läbilaskevõimega lahendus, so spetsialistide poolt pakutud ristmikel laiemat ja pudelikaelu vältivat Reidi teed.” 

Kalm ütles, et loomulikult tuleb iga sarnase magistraali või suurema taristuobjekti rajamisel leida optimaalne tasakaal linnalise- ja majandusarengu ning elukeskkonna vahel.

“Olen veendunud, et Reidi tee valmides saavad selle ümbruses mugavalt liigelda nii vankriga lapsevanemad, koeraomanikud oma neljajalgsete sõpradega kui ka harrastussportlased,” ütles Kalm. 

Tallinna linnavalitsus otsustas 19. juuni istungil Reidi tee ehitamisel laiema lahenduse ehk esmase projekti kasuks. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.