"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Savisaar: kohtuasja hilisem areng on tõestanud protsessi poliitilisust (3)
03. juuli 2019
Scanpix

Savisaare sõnul proovis riigi peaprokurör Lavly Perling Postimehele antud intervjuus jätta muljet, nagu oleks prokuratuuril senini tema vastu algatatud protsessis hästi läinud.

Keskerakonna endine esimees Edgar Savisaar märkis, et temaga seotud kohtuprotsessi areng pärast seda, kui ta ise kohtu alt pääses, on näidatud menetluse selget poliitilisust, vahendas BNS. 

Savisaare sõnul proovis riigi peaprokurör Lavly Perling Postimehele antud intervjuus jätta muljet, nagu oleks prokuratuuril senini tema vastu algatatud protsessis hästi läinud.

“Tegelikult neil midagi sisulist ette näidata ei ole. Hillar Teder ja Villu Reiljan said endale sobilikud lahendused protsessis pärast seda, kui andsid minu kohta mingeid ütlusi. Reiljani tingimisi karistust ei pööratud täitmisele ja Teder vabastati lihtsalt asja edasisest arutamisest. Seda ei vaevanud Perling isegi mitte varjama, vaid ütles otse, et Teder vabastati vastutusest, sest ta andis Savisaare vastu ütlusi,” kommenteeris Savisaar sotsiaalmeedias. 

Tema sõnul on võib-olla mõnel meelest läinud, aga samamoodi saadi tema kohta ütlusi ka ju Tallinna linna ametnikelt. “Kõigepealt esitati ametnikele kahtlustused, siis võeti ütlused ja pärast ütluste andmist lõpetati nende suhtes menetlused. Eks proovitaksegi iga hinnaga miskitki kirja saada, enne kui asi lõplikult ära laguneb. Priit Kutseriga prooviti ka, aga see lugu pole veel vist ennast lõplikult avalikkuse ees lahti mänginud,” rääkis Savisaar. 

Savisaare sõnul on aga kõige olulisem Perlingu sõnum oli see, et kui Savisaar on mängust väljas, võib teistega rahulikult kompromisside peale mõelda. “Kui kunagi asja hakati kohtusse saatma, siis rääkis aga tollane prokurör Steven-Hristo Evestus, et kui Savisaart protsessis pole, tuleb teiste süüdistatavate osas kohtul asi ära arutada, et asi oleks selge. Eks see näitab, et kui Savisaart protsessis enam ei ole, pole vaja ka protsessi ennast. Ja see ongi põhjus, miks Savisaare protsess oli poliitiline,” lisas Savisaar. 

Kommentaarid (3)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

lavastaja
3. juuli 2019 20:19
Palju kõmu tekitanud lavastuslike elementidega tõsielusarja "Savisaare protsess". Sündmused keerlevad Nõmmele Sihi tn 108 kerkinud ehitusloata maja ümber. http://www.pealinn.ee/koik-uudised/jatkub-savisaare-protsess-kohtunik-mees-mustas-ja-teised-kaevuvad-n168172
W.
3. juuli 2019 17:01
Jah, muidugi poliitika. Ilma selleta poleks kogu sellel jandil mõtet. Aga Saviaare ˇämbritegaˇ maadleb keskerakond veel tänagi ja maksab mineviku segaste asjade eest ränka hinda.
Tõestus
3. juuli 2019 09:14
Protsessi politiseeritust ja selle selle esialgset eesmärki E. Savisaar poliitikateatri lavalt kõrvaldada pole olnud vaja kunagi kellelegi tõestada, sest kõigile kel mõtlemisvõimega kõik korras on see tegelikult juba algusest peale selge olnud, iseasi, et seda pole olnud kõigil erinevatel põhjustel kasulik avalikult tunnistada ja pole seda ilmselt jätkuvalt olgu siis või E. savisaare kunagistel nn. võitluskaaslastel.