"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Haabersti lemmikloomapäeval jagavad nõuandeid tunnustatud koera- ja kassieksperdid (0)
08. juuli 2019

Kolmapäeval, 17. juulil kell 17-21 toimub Haabersti Maxima XXX kaupluse murualal lemmikloomapäev, kus saab osaleda koerte kuulekuse koolitusel ja võistelda match show’l ning uurida asjatundjatelt parimaid koerte ja kasside kasvatamise nippe.

Suvise õhtupooliku jooksul toimub koerte- ja kassiomanikele ning nende neljajalgsetele sõpradele mõeldud erinevaid ettevõtmisi. Samuti on üritusele oodatud ka lihtsalt lemmikloomasõbrad või tulevased loomaomanikud, kuna lisaks osalemisrõõmule pakub efektset vaatemängu näiteks mitteametlik koertenäitus ehk match show, kus osalevad neljakäpalised näitavad oma parimaid oskusi ja ilunumbreid. Match show viib läbi tunnustatud koertetreener Külli Ragel. Match show’le saab registreeruda neljas kategoorias: kutsikad kuni 1 aastat; veteranid alates 7 aastast; ülejäänud vanuses koerad üle põlve kõrgusega ja alla põlve kõrgusega.

Lisaks saab osa võtta koerte koduse kuulekuse võistlusest. Eesti Kennelliidu atesteeritud koerakoolitaja ja lemmikloomaüritusel koertevõistluse läbiviija Sirje Vetsi sõnul on oluline, et koer ei oleks kuulekas ainult kodus. “Nii kasvatus kui ka käskude õpetus tuleks viia ka koduseinte vahelt välja, et koer teaks – igal pool tuleb käituda nii nagu kodus. Koduse kuulekuse võistlusel saavad neljajalgsed sõbrad ja nende omanikud oskusi mitme nurga alt näidata ja proovile panna,”selgitas Vets. Koduse kuulekuse võistlusele registreerumisel eraldi kategooriaid ei ole, oodatud on kõik erinevat tõugu ja vanuses koerad.

Maitsvad auhinnad match show ja koduse kuulekuse võistluse parimatele on välja pannud Maxima omamärgi Ardour lemmikloomatoitude näol.

Üritusel avaneb ka võimalus uurida tunnustatud kassiekspertidelt parimaid kassihoolduse nippe. Kasside näidishoolduse viivad läbi Cleopella president Triin Simmulson ja Cleopella asepresident ja Kasside Ilusalongi juhataja Piret Heinroos.

Päevakava:

Kl 17.00 – ürituse avamine, registreerimine match show’le ja kuulekusvõistlusele

Kl 18.00 – match show ehk mitteametlik koertenäitus Külli Rageli juhtimisel (vajalik eelregistreerimine kohapeal alates kl 17)

Kl 18.00-18.30 Näidishooldus “Kuidas hooldada kassi?” Cleopella president Triin Simmulson ja Cleopella asepresident ja Kasside Ilusalongi juhataja Piret Heinroosi juhendamisel

Kl 18.30 – koduse kuulekuse koolitus koertele Sirje Vetsi juhtimisel (vajalik eelregistreerimine kohapeal alates kl 17)

Kl 21.00 Ürituse lõpp

Kogu ürituse vältel on neljakäpalised oodatud Maxima omabrändi Ardour esitlusalale maitsma premium koera- ja kassitoite.

Päeva juhib teleajakirjanik Jüri Muttika.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.