"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Seadusemuudatus tühistaks poliitilise välireklaami keelu valimispäeval (1)
08. juuli 2019
Scanpix

Justiitsministeeriumis koostatud eelnõu näeb ette valimispäeval poliitilise välireklaami ja aktiivse valimisagitatsiooni keeldu tühistamise. 

Valitsus hakkab lähiajal arutama eelnõu, mille kohaselt tühistatakse poliitilise välireklaami ja aktiivse valimisagitatsiooni keeld valimispäeval ning agitatsioon jääb valimispäeval keelatuks vaid hääletusruumis, edastas justiitsministeerium BNS-le. 

Justiitsminister Raivo Aegi sõnul on oluline, et inimestel oleks hääletamise ajal võimalikult võrdsed tingimused, mistõttu peaksid ka valimiskampaania reeglid olema kogu hääletamisperioodil ühesugused. “Üha enam inimesi annab oma hääle eelhääletamise ajal, mil aktiivne agitatsioon on lubatud. Küll aga ei ole hetkel neil inimestel, kes valimispäeval päeval valima läheksid, võrdsed tingimused eelhääletajatega,” märkis Aeg.

“Ühtlasi on praktika näidanud, et poliitilise välireklaami ja aktiivse valimisagitatsiooni keeld ei ole täitnud oma eesmärki. Poliitilise argumentatsiooni kvaliteet ei ole tõusnud ja valimiskampaaniate kulud ei ole kahanenud. Kampaania on lihtsalt liikunud tänavalt sotsiaalmeediasse,” nentis Aeg. 

Seadusemuudatuse sisuks ongi kaotada agitatsiooni keeld valimispäeval ning samuti ruumides, mille kaudu valija siseneb hääletamisruumi. Endiselt jääb keelatuks teha agitatsiooni hääletamisruumis. Lisaks loobutakse aktiivse valimisagitatsiooni aja määratlemisest, kuna see ei oma edaspidi õiguslikku tähendust.

Poliitilise välireklaami keelu tühistamine on eesmärgina kirjas ka koalitsioonilepingus ja valitsuse saja päeva tööplaanis.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Toetan!
8. juuli 2019 15:30
Mida vähem keeldusid seda rohkem vabadust!