"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tartu plastnõusid ei keela (0)
12. juuli 2019
Scanpix

Euroopa Parlamendi eeskirja järgi on 2021. aastast kõigis liikmesriikides keelatud ühe korra kasutatavad plastesemed, nagu taldrikud, söögiriistad, kõrred ja vatitikud.

Kui oktoobrist on Tallinnas avalikel üritustel keelatud serveerida toitu ja jooki plasti sisaldavates ühekorranõudes ja kasutada plastist söögiriistu, siis Tartu sellist määrust vastu võtta ei plaani, vahendas BNS Tartu Postimeest.

Pärast pealinnast tulnud uudiseid toimusid ka Tartus abilinnapea Raimond Tamme sõnul sel teemal mõttevahetused. “Kuna teadsime, et Euroopa Liidul on see teema niikuinii laual, otsustasime ühtse regulatsiooni ära oodata ja siis enda tegevust kavandada,” rääkis ta.

Euroopa Parlamendi eeskirja järgi on 2021. aastast kõigis liikmesriikides keelatud ühe korra kasutatavad plastesemed, nagu taldrikud, söögiriistad, kõrred ja vatitikud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.