"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Lepassaar valiti EL-i küberturbeameti juhiks (0)
16. juuli 2019
Scanpix

Kuni 1. juulini töötas Lepassaar Euroopa Komisjoni asepresidendi Andrus Ansipi kabinetiülemana. Enne 2014. aastal Ansipiga Brüsselisse tulemist töötas ta riigikantseleis Euroopa Liidu asjade diretorina.

Euroopa Liidu võrgu- ja infoturbeameti (ENISA) uueks tegevdirektoriks saab eestlane Juhan Lepassaar, vahendas BNS. 

Lepassaar osutus valituks 80 kandidaadi seast ning teisipäeval aset leidnud hääletusel kogus ta juba esimeses voorus vajalikud kaks kolmandikku häältest. 

“Juhan Lepassaar on suurepärane kandidaat juhtima Euroopa küberturvalisuse koostööd ning seda kinnitas ka tänane liikmesriikide tugev toetus. Valik on kindlasti tunnustus kogu Eestile ning Juhanile, kes seisis viimased viis aastat Euroopa Komisjonis digitaalse siseturu arendamise eest,” ütles Eestit haldusnõukogus esindav riigi infosüsteemi amet (RIA) asejuht Uku Särekanno.

ENISA juhi valis agentuuri haldusnõukogu, kuhu kuuluvad EL-i liikmesriikide ja Euroopa Komisjoni esindajad. Lõpliku otsuse uue peadirektori osas annab Euroopa Parlament pärast 23. juulil toimuvat kuulamist.

Kuni 1. juulini töötas Lepassaar Euroopa Komisjoni asepresidendi Andrus Ansipi kabinetiülemana. Enne 2014. aastal Ansipiga Brüsselisse tulemist töötas ta riigikantseleis Euroopa Liidu asjade diretorina.

ENISA ülesandeks on koordineerida ja toetada küberturvalisuse alast koostööd liikmesriikide vahel, sealhulgas liikmesriikide CERT-ide (küberintsidentide lahendamise üksused) koostööd kriisiolukorras. Agentuur sai suurema pädevuse juuni lõpus jõustunud küberjulgeoleku määrusega, millega lisandusid uued ülesanded nagu näiteks turvasertifitseerimine ning operatiivne kriisihalduse koordineerimine.

ENISA loodi 2004. aastal ja selle peakorter asub Kreeka pealinnas Ateenas.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.