"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Apotheka hakkab pakkuma ravimikaarti (0)
18. juuli 2019
Scanpix

Apteegikett Apotheka võtab esimesena Eestis kasutusele tarkvara, mille abil on võimalik koostada patsiendile ravimikaarti.

Ravimikaart on ülevaade patsiendi ravimiskeemist ning varasemalt väljaostetud retseptidest, sealhulgas ka teistest apteekidest ja -kettidest ostetud ravimitest. See annab apteekritele võimaluse patsiente tunduvalt täpsemalt nõustada ning arvestada raviplaani eripäradega, teatas Apotheka.

Uue lahenduse abil saavad apteekrid vaadata nii aktiivseid kui tühistatud retsepte, mis on väljastatud viimase aasta jooksul. Loetelus kuvatakse kõik need retseptiravimid, mida on varasemalt patsiendile müüdud, mis on tühistatud või mida patsient saab hetkel osta. Varem apteekritel seda võimalust ei olnud.

“Tarkvara võimaldab apteekritel Eestis efektiivsemalt tuvastada varem põetud haigusi ning analüüsida määratud ravimite kogust, mõju ja kõrvalmõjusid,” märkis perearst Diana Ingerainen pressiteates.

Ühtlasi leidis perearst, et selline süsteem aitab tõsta tervishoiutöötajate usaldusväärsust. “Patsientidele tekitab hirmu kui tervishoiutöötajad, kaasa arvatud apteekrid, räägivad erinevat juttu. Tänu ravimikaardi süsteemile on kõik osapooled raviprotsessi adekvaatselt kaasatud ning mõistavad varasemat ja ka eesolevat ravi üheselt,” lisas Ingerainen.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.