"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Soe ilm meelitas Pärnu randa üle 5000 inimese (0)
23. juuli 2019
Scanpix

Rannavalvel tuli peamiselt tegeleda alkoholijoobes inimeste, esmaabi andmise ja kadunud lastega. Näiteks oli üks seltskond otsustanud otse vees alkoholiga peo püsti panna.

Nädalavahetuse soe ja päikeseline ilm meelitas rahva randa –  Pärnu plaažil nautis laupäeval ja pühapäeval rannamõnusid korraga üle 5000 inimese, mis oli tänavune rekord, vahendas BNS Pärnu Postimeest. 

Hea ilm ja rannas toimunud suurüritus tõid aga rohkelt tööd rannavalvuritele. Rannavanema Kalli Lombi sõnutsi tuli neil tegelda peamiselt alkoholijoobes inimeste, esmaabi andmise ja kadunud lastega. Näiteks oli üks seltskond otsustanud otse vees alkoholiga peo püsti panna.

“Ma olen päästjatega väga rahul, et nad suutsid endale kindlaks jääda ja olukorrast võitjatena välja tulla,” lausus rannavanem.

Üks seltskond tuli aerupaadiga randa õlut ostma. Lombi väitel ei tahtnud nad alguses keelamisega leppida ja küsisid, miks rannavalvurite paat võib seal sõita, aga nemad mitte. “Kuni meie selgitasime, lippas seltskonna üks liige õlle järele,” rääkis Lomp.

Üks põhjuseid, miks selliseid juhtumisi rohkelt ette tuli, oli rannavanema arvates mitu päeva rannas toimunud suur pidu. Leidus neidki, kes olid peole kauemaks jäänud ja veel hommikul liiva peal pikutasid. “Hommikul sai nii mõnelegi öeldud, et nüüd oleks aeg koju minna,” sõnas Lomp.

Ta lisas, et peale alkoholi tarvitamise tekitas vetelpäästjatele tööd kaasa võetud klaastaaragi. Anda tuli esmaabi. Peamiselt tegid rannalistele muret marrastused ja väiksed kriimud. “Neid juhtumeid oli palju, aga suuremaid vigastusi õnneks ei olnud,” lausus Lomp, kelle sõnutsi said peale selle kõik kadunud lapsed ja vanemad rannavalvurite abiga kokku.

G4S valvab Pärnu rannas 19. augustini iga päev 10–20 ja 20.–31. augustini 10–18.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.