"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Enn Eesmaa mõistis Madisoni sõnakasutuse hukka (10)
02. august 2019
Scanpix

Riigikogu väliskomisjoni esimees ja keskerakondlane Enn Eesmaa mõistis hukka EKRE poliitiku ja Europarlamendi liikme Jaak Madisoni sõnavõttu, kus Madison viitas juutide hävitamise loosungile natsi-Saksamaal.

“Jaak Madisoni postitusest. Ükskõik, millises kontekstis, meelega või tahtmatult, on selliste terminite kasutamine, mis täiesti põhjendatult suurele osale inimkonnast haiget teeb ja on meie ühiskonnas ning rahvusvaheliselt üheselt hukka mõistetud, vale,” ütles Eesmaa. “Sellistest vihjetestki tuleb hoiduda. Euroopa parlamendi liikmena ei esinda Madison pelgalt oma erakonda, vaid kogu Eestit. Mulje, mis selliste väljendite kasutamisega langeb mitte ainult temale isiklikult, vaid meile kõigile, on see, millest tuleb meil hoiduda. Seetõttu saab sellist sõnakasutust vaid üheselt ja kindlalt taunida.”

“Tänased, ka kõige kohutavamad sündmused ei vaja poliitilises võitluses mineviku tragöödiate ärakasutamist,” sõnas Eesmaa. “Me peame ajaloost õppima, et mitte tehtud vigu korrata. Mineviku vigade hulka kuulub aga ka kogu rahva süüdistamine selle rahva esindajate tegude eest. See on vale tee. Oma sõnumit saab edastada ka muul moel ning loodan väga, et Euroopa Parlamendi liige seda mõistab.”

 “„O, freunde! Nicht diese töne,” nagu ütles Euroopa Liidu hümni autor Ludwig van Beethoveni oma sümfoonias no 9.”,” ütles Eesmaa.

Jaak Madison postitas täna sotsiaalmeediasse kahest juhtumist, kus süürlane ja eritrealane tapsid inimesi. Ta lisas juurde lause: “Die endgültige Lösung ist erforderlich.”, mis tähendab, et lõplik lahendus on nõutav. Natsi-Saksamaal kasutati terminit “die Endlösung“, mis tähendab lõpplahendust, juutide hävitamise puhul.

Kommentaarid (10)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

neegermeeste tarimisest
4. aug. 2019 12:36
Momendil käib Ottomanide Kõrge Porta elik siis Sultan Erdogani teat üksuste koondamine Tripoli sepa poeg Benito loodud nn Liibüa pealinna külje alla Misrata sadamalinna. Ottomanide elik siis Türgi relvajõud just korraldasid eduka rünnaku tubli feldmarssal Khalifa Heftari lennuväljale ja rünnakudroonidega oskuslikult hävitati kaks teat U kraiina struktuurile kuulunud transpordilennukit Il-76. Elik mingi poiss Sarko poolt piiritus rahahimus vallandatud sõda Liibüas võtab järjest uusi pöördeid ja miljonid ja miljonid neegermehed valguvad priilt Vahemere rannale märter Gaddafy on ju elajalikult tapetud. Keegi ei takista neegermehi teel Euroopa valge naise manu lisaks rammus pajokk ja allahu akbar tagument urvakil. Ja mida teeb Euroopa kas piisab ainult allategemisest ja tobedast mulast järsku tuleks saata dessant Tripoli. Luua Põhja-Aafrikka hooldusterritoorium ja tõkestada neegermeeste liikumine Vahemere äärde ning Euroopa tarimine las nood Muttid kargavad lustlikult Sise-Aafrikas. Päramine aeg on Euroopa poliitikuil asuda tegutsema mitte oodates vaid Sultan Erdogani ja Valget Tsaari või kuidas? Ons aga eurooplastest asja?
pool tosinat tšurbanni tegelt tosin
3. aug. 2019 12:17
Tegelased veiks jälgige tegelt Euroopas toimuvat elik kohekohe ametisse asuv Suurpomo Ursula annab käsulauad kätte elik pool tosinat tšurbanni voodi tegelt ikke tosin tšurbanni üle Vahemere otse voodi. Midas arusaamatut või keerukat põle ju. Muide tegu äärmiselt meeldiva naisterahvaga viis tütar ja kaks poega võtab lausa šnitti eestlased ja Mutti ustava võitluskaaslasega. Tasub äärmiselt tõsiselt mõelda Jaak Madisoni väljaütlemiste peale äärmiselt tõsiselt.
defineerija
3. aug. 2019 10:12
http://nstarikov.ru/club/44163 Natsionaalsotsialism kui liberalismi kõrgeim staadium.
Kah hukkamõistja
3. aug. 2019 08:34
Huvitav, et Enn siis, kui ta partaigenosse Jüri kord juba valitsemismaigu suhu saanud, selle kamba toel oma positsioone Toompeal kindlustama asus, nagu kult rukkis istus ega ka ise toiduahelas paremat kohta lootes isegi ei piiksatanud! Nii olekski nüüd ehk tark lõigata seda, mida oled külvanud ja suu selle koha pealt üldse koomale tõmmata ja anda parem sõna neile kes seda tõesti väärivad, kui selliseid muidugi meie poliitmaastikul enam üldse leidubki.
pajokist ilma
3. aug. 2019 07:35
Mida tähendab riigiametkonna saneerimine tegelt imeväikesse Eestisse siginenud-sigitatud lugematute ametite, sihtasutuste ja MTÜ-de likvideerimine või siis vähemalt osaline kokkutõmbamine - rottide pajokist ilma jätmine tegelt. Tuhanded ja tuhanded rotid jäävad pajokita rammusa pajokita. Loomulikult asutakse võitlusse klaarib Mardi, Martiniga ja jõutakse kohekohe ka Jürini. 17 aastat rammusat elu loomulikult tekitab viha.
oluline Perekond
3. aug. 2019 07:13
Lugupeetavad Perekond tahab võimu tegelt totaalselt võimu seda tuleb arvestada elik mitte lubada Perekonda võimule. Ja nii sättida siis oma seisukohti ja ütlemisi oluline on Eesti, Eesti riigi huvid. Või tuleb Perekond.
tendents
3. aug. 2019 11:41
https://www.eesti.ca/juri-saar-klounid-tulevad-mis-saab-edasi-laane-elu/article54158
lõpplahendus
2. aug. 2019 23:02
https://objektiiv.ee/iisraeli-miljonari-ettepanek-soomest-voiks-teha-riigi-koikidele-maailma-pagulastele/?fbclid=IwAR15JjQok0L2zc10JccRGV1zayCiKq-icNhFsTkoNW0eph2fNE-hW6yIkBw
Piir kinni
2. aug. 2019 18:36
Piir tuleb võtta kontrolli alla ja ebalegaalidele kinni kas on midagi arusaamatut keerukat. On olemas piirivalve ja vastav kord piiril kes saab tulla üle piiri ja kes ei saa. Ei saa aru mõistus ei võta järsku siis teeb käigu Eesti piirile raske või Narva liialt kaugel. Eesti piir ja teat kord piiril kehtib oma kolmkümmend aastat mis on arusaaamatut või keerukat. Ons Euroopa riikidel - tegelt ropult rikastel muide - raske oma toimiv piirivalve luua ja kord Euroopa välispiiril majja lüüa. Või siis iga riik hakkab ise oma piiri kontrollima ka selline lahendus ja kord majja. Julgeolekuga ei mängita.
Hea telediktorist interpreet!
2. aug. 2019 17:04
Pigem tasuks Sul taunida oma mõttelendu. Ütleb ju vanasõna - millest räägid, sellest mõtled!!! Ja kui teed selliseid järeldusi, siis asi juba päris hull;(((