"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
FOTOD JA VIDEO! Tallinna linnapea õnnitles Loomade Varjupaika kolmanda sünnipäeva puhul (1)
02. august 2019
Mats Õun

Tallinna Loomade Varjupaik tähistas oma kolmandat sünnipäeva. "See, kuidas me suhtume loomadesse tegelikult annab ka tunnetuse, kui palju meil on südamlikkust ja vastutustundlikkust – lõppkokkuvõttes inimlikkust," ütles Mihhail Kõlvart.

Sünnipäeva läbivaks teemaks oli looma ja inimese vaheline koostöö. Koos esinesid kahe- ja neljajalgsed; toimus koerte Match Show; nõuandeid jagasid loomaarstid ja koeratreenerid; toimus heategevuslik laat. Sünnipäeva lõpetas suur tordisöömine.

“Sõna ’varjupaik’ on natuke nukra kõlaga, aga samas see seondub lootusega,” rääkis sünnipäeva külastanud linnapea Mihhail Kõlvart. “Me näeme, kuidas tänu varjupaiga tööle loomad kas leiavad tee koju tagasi või leiavad uue kodu ja kuidas inimesed leiavad endale sõpru – lemmikoomi, ma olen kindel, et see töö on ühiskonnale väga tähtis.”

Kõlvart rääkis, et see, kuidas me suhtume loomadesse tegelikult annab ka tunnetuse kui palju meil on südamlikkust ja vastutustundlikkust – lõppkokkuvõttes inimlikkust. “See, mida me siin näeme, annab lootust. Varjupaigal on väga palju sõpru, vabatahtlikke, toetajaid ja see on väga tähtis.”

Linnapea lisas, et iga inimene võiks leida endale siin sõbra, aga ka materiaalne toetus on väga vajalik ja seda on ka siin näha. “Inimesed tulevad jalutama, keegi leiab sõbra, keegi lihtsalt toob kassi või koera toitu. Ja sellest on ka abi,” ütles linnapea.

Vaata galeriid (100)

Sünnipäeva tähistamist toetas Tallinna linn. Koerte Match Show sponsor oli Purina.

Tallinna loomade varjupaigas Paljassaare teel alustas Varjupaikade MTÜ tegutsemist 2016. aasta juulis. Tallinna loomade varjupaigas hoolitsetakse ühes kuus keskmiselt 250 looma eest. Kolme aasta jooksul on kodudesse tagasi aidatud 850 lemmikut, uus kodu on leitud aga 1457-le lemmikloomale.

Varjupaikade MTÜ loodi 2007. aasta alguses. Varjupaikade MTÜsse on koondunud seitse kodutute loomade varjupaika üle Eesti: Läänemaa, Pärnu, Tallinn, Valga, Viljandi, Virumaa ja Võru.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

S.
5. aug. 2019 13:23
Palun parandada viga galeriis! Paljud pildid ei lae ära ei telefonist ega arvutist vaadates.