"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Juhan Parts: ma usun, et valitsus ei lagune (2)
16. august 2019
Scanpix

Endine peaminister ja praegune Euroopa Kontrollikoja liige Juhan Parts ütles intervjuus "Postimehele", et neljapäeval PPA juhi Elmar Vaheri ja EKRE ministrite Helmede lahkhelist lahvatanud skandaali tõttu valitsus ei lagune.

Partsi sõnul seisneb EKRE positiivne mõju selles, et see kainestab niinimetatud peavooluerakondi ning EKRE kainestav mõju pikas perspektiivis on kasulik ühiskonnale ja rahvale tervikuna.

“Ma ei usu, et siin on mingi usaldusküsimus Helme ja Vaheri vahel, vaid siin on pigem emotsioon, mille peaks siis Ratas üritama rahulikult ära klattida,” märkis ta.

Partsi sõnul usub ta, et see skandaal vaibub üsna kiiresti. “Kuigi kõik peavad kaasa töötama, siis see toimib, aga kui keegi jääb nö nurka seisma, siis ei õnnestu seal töörahu taastada. Helme ja EKRE vaatavad liiga palju Trumpi! Vaadaku vähem Trumpi, ta on nii tugeva mõjususega, et ta inspireerib ja kui muid inspiraatoreid ei ole, siis hakkadki tegema tema järgi, aga tema elab suures riigis, meie elame väikses Eestis,” ütles Parts.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

töhe, kaua võib
20. aug. 2019 07:13
Istuv valitsus töhe ja äärmiselt jõuliselt koheselt klaarib nn kõrgkoolindusega töllerdistega tavalise rahvusvahelise inimkaubandusega. Ei mingit Neegerlinna Tšernogorskit töhe Mart ja servast siis koheselt Martin peaminister Eestil olemas. Teeb tööd.
juhi vahetus
17. aug. 2019 16:30
Juhul kui reformistid tahavad jõulist opositsiooni etendada siis ilmselt peavad omale vastava juhi leidma. Umbusaldushääletused on loomulik asi esindusdemokraatias kuid umbusaldushääletuse läbikukkumine nõrgestab opositsiooni paneb karmilt paika.