“Kui vanemad lähevad lahku, on nad ise kriisis ja käituvad sageli nagu lapsed. Nende laps satub siis oma vanemate, kahe väikese lapse tasemel käituva täiskasvanu vahele."

Ly Rüüs, Mustamäe sotsiaalhoolekande osakonna juhataja
Tallinna kultuuriöö toob augusti lõpus mitmeid eksukrsioone (0)
22. august 2019
Scanpix

"Tallinna Linnamuuseum pakub kahte põnevat ekskursiooni, millest esimesel tutvustab Tõnu Pedaru Taani-aegset Tallinna ja teisel näitab Risto Paju huvilistele Tallinna raidkivikunsti meistriteoseid. Mõlemal tuuril on veel saadaval vaid loetud arv kohti, seega soovitan registreerumisega kiirustada," ütles kultuuriöö projektijuht Marje Jürgenson.

31. augustil toimub Tallinnas viies Kultuuriöö festival, mille raames korraldatakse ka mitmeid temaatilisi ekskursioone – ühtused matkad on tasuta, kuid mõnel juhul on vajalik eelregistreerimine. 

Jürgensoni sõnul viivad ekskursioonid huvilisi nii raidkivimuuseumi erinevatesse saalidesse kui ka Vanalinna ja Kalamajja. 

Viiendat aastat järjest toimuvad kultuuriööl ajaloolase Jaak Juske ülimenukad öised vanalinna retked ja sel aastal täiesti uuel marsruudil. Kell 20 ja 22 algavate matkade kogunemispaik on Paksu Margareeta juures ja eelnevalt registreerida ei ole vaja. 

Sügisel avatav Kalamaja muuseum kutsub kultuuriööl kummitustuurile. Kell 21 algaval matkal saab vastused küsimustele, millised on kõige hirmutavamad ja õõvastavamad paigad Kalamajas või millised lood ja legendid on Kalamajast pärit. Paljud neist lugudest on kogutud eakatelt Kalamaja elanikelt. Tuur sobib kogu perele. Algus on Kalamaja muuseumi eest Kotzebue tänaval. 

Kultuuriöö ekskursioonid on tasuta.

Kultuuriöö festivali korraldab Tallinna kultuuriamet. Koostööpartnerid on festival „Tallinna tornid“, MTÜ Elektriteater, Tallinna Keskraamatukogu, Kiek in de Köki kindlustusmuuseum, Kalamaja Muuseum ja Pelgulinna rahvamaja.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.