"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Brasiilia saatis väed võitlusse Amazonase põlengutega (2)
25. august 2019
Scanpix/ Foto on illustreeriv

Brasiilia väed saadeti eile sõjalennukite toel võitlusse Amazonase piirkonda laastavate metsapõlengutega, mis on põhjustanud valitsusvastased meeleavaldused.

President Jair Bolsonaro kinnitas telepöördumises, et põleng on haaranud raielanke ning vihmametsad on jäänud puutumata, vahendas BNS. Sellegipoolest tulevad põlengud tõenäoliselt arutusele G7 nädalavahetuse tippkohtumisel Biarritzis. 

Umbes 44 000 sõdurit saadetakse kuude föderaalabi palunud osariiki, ütles kaitseminister Fernando Azevedo. Esimene missioon algab Rondonia osariigi pealinna Porti Velho lähistel ning selles osaleb 700 sõdurit ja kaks C-130 Herculese lennukit. 

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

appi Euroopa
25. aug. 2019 15:08
Euroopas on ju tohutult kõiksugu rohelisi ja kliimavõitlejaid miks siis ühiselt Amasooniasse ei minda appi mikronist makaroni ja Greta juhtimisel ja tohutu hulk lausa lademetes nn rohelisi. Vihmametsa kohemaid Amasooniasse.
metsakaupmehed ja karjakasvatajad
25. aug. 2019 09:33
Selline ideaalne koostöö metsakaupmeestel ja karjakasvajatel kas poleks aeg Euroopal Brasiilia haldamine ülevõtta ikkagi endine Portugali elik siis Euroopa vastutusala. Või ootab USA-d, Venemaad või koguni Puna-Hiinat vihmametsi kaitsma. Nüüd oleks Euroopal aeg anda oma panus kas mitte? Rammusal korraliku toitumisega ropult rikkal vaid igavleval Euroopal mis muud kui vihmametsadesse.