„Kui on võimalik koos kolleegidega ühe autoga tööl käia või mõned asjad ostmata jätta, siis tuleks seda teha, et mitte väga palju kulutada.“

Peep Peterson, Ametiühingute Keskliidu esimees
Kohus asub Savisaare korruptsiooniasjas kuulama Kofkini ütluseid (2)
29. august 2019
Scanpix

Lisaks ärimees Alexander Kofkini kuulamisele on kavas videosilla kaudu kuulata Hispaanias asuvaid prokuratuuri poolt kutsutud tunnistajaid.

Harju maakohtus jätkub täna Tallinna endise linnapea ja Keskerakonna pikaaegse juhi Edgar Savisaarega seotud korruptsioonisüüasja arutamine, kui ütlusi hakkab andma Kofkin, vahendas BNS. Samuti on kavas videosilla kaudu kuulata Hispaanias asuvaid prokuratuuri poolt kutsutud tunnistajaid.

Mõned nädalad tagasi andis kohtule tunnistusi Savisaarele meelehea pakkumises süüdistatav ettevõtja Vello Kunman, kes eitas tutvust Savisaarega ja talle raha pakkumist. 

Enne seda pidas kohus istungi 19. juunil, kui Kunmani kaitsja vandeadvokaat Paul Keres taotles täiendava tunnistaja kutsumist, et tõendada 2014. aasta lõpus jõulupeol Villu Reiljani purjutamist enne tema kohtumist Savisaarega. Kohus selle taotluse ka rahuldas, kuid hiljem loobus kaitsja täiendava tunnistaja kutsumisest. 

18. juunil tunnistas ettevõtja Hillar Teder, et 2014. aastal rahastas ta varjatult Keskerakonda. Pärast Tederi antud ütlusi rahuldas kohus prokuratuuri taotluse ja lõpetas tema kriminaalasja oportuniteediga. Teder peab tasuma kriminaalmenetluse lõpetamise eest riigi tuludesse sunniraha 200 000 eurot.

Ühtlasi tegi kohus juuni keskel määruse, millega eraldas juriidilise isikuna kohtu all oleva Keskerakonna materjalid eraldi menetlusse, kuna partei on avaldanud soovi minna riigiprokuratuuriga karistuse osas kokkuleppele.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

fuck klaarit koheselt
29. aug. 2019 10:03
Talin paksult täis fuck töllerdisi fuck ja fuck ikka Neegerlinn Tšernogorsk. Kas kompetentsed organid kogu selle fuckindusega klaarit ei saa oodatakse Roosiaeda ja Idakeskust ilmselt. Kas vastavad organid ei saa klaarit fuck tegelaste tarijatega Eestisse kõikide punakadeemikute ja punarektoritega. Töhe Mart kaua võib Talinas vaid fuck ja fuck.
Mis korruptsiooniasi Savisaarel on?
29. aug. 2019 08:38
Praamlaevahange? Rublamüük? Elamislubade müük? Nordeapanga rahapesu või Ühistupanga põhjalaskmine!!! Oskab ajakirjandus välja tuua selle Savisaarekorruptsiooni olemust???