"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Indrek Saar: presidendi kõne oli riigimeelne (2)
09. september 2019
Scanpix

"President pani tõepoolest Riigikogu südamele seda, et Riigikogu ei ole siin selleks, et teenida ainult isiklikku või oma erakonna nägemust, vaid selleks, et teha kogu Eesti elu paremaks," ütles Sotsiaaldemokraatide esimees Indrek Saar. 

“Presidendi tänane kõne Riigikogu ees oli väga riigimeelne, vastupidiselt Riigikogu esimehele, kes tegeles oma kitsaste parteimuredega,” ütles Saar.
Lisaks toonitas president oma kõnes suuri väljakutseid, mis uuel parlamendihooajal ees seisavad. “See on kindlasti pensionisüsteemi jätkusuutlikkus, mida on tänane valitsuskoalitsioon ähvardanud lõhkuda, aga samamoodi kliimaküsimused ja meie haridusküsimused,” ütles Saar. 

 

Ka Riigikogu liikme Jaak Juske hinnangul oli presidendi kõne väga hea. “Mulle meeldis, et ta vaatas tulevikku ja pakkus välja lahendusi. Selle asemel, et viriseda, vaatas ta tulevikku ja pakkus välja põnevaid ja ägedaid mõtteid, kuidas Eesti võiks edasi liikuda,” oli Juske kõnega igati rahul. 

“Mulle kui endisele õpetajale oli eriti südamelähedane see, et president peatus väga pikalt tuleviku koolil, kuidas tuleks edasi liikuda infotehnoloogiaarengu koolis ja rõhutas seda, et väga oluline teiste ainete kõrval on ka ühiskonnaõpetus,” täpsustas Juske, et meie tulevane põlvkond mõistaks ja teaks demokraatia alustalasid. 

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

kõne ise
12. sept. 2019 20:19
https://www.eesti.ca/eesti-vabariigi-riigikogu-esimehe-henn-polluaasa-kone-riigikogu-sugisistungjargu-avaistungil-9-september-2019-/article54371
August
10. sept. 2019 09:50
Nn. presidendi kõne oli täielik jura, sisutu ja igav. Väga meeldis Henn Põlluaasa kõne, milles oli objektiivne ja tõetruu ülevaade meie opositsiooni ja nn. presidendi vaenulikust, riigivastasest poliitikast.