"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Pirita kloostri varemetele püsikatust ei ehitata (0)
09. september 2019
Pirita LOV

Pirita linnaosakogu ettepanek rajada Pirita kloostri varemetele statsionaarne katus ei saanud muinsuskaitseameti heakskiitu.

Linnaosakogu tõi ettepanekus esile, et püsikatus võimaldaks ajaloolist vaatamisväärsust mitmekülgsemalt kasutada. Muinsuskaitseamet põhjendas oma seisukohta, et tegemist on mälestisega, mis on kaitse all varemetena ning viitas ka võimalikele mõjudele, mille võib alalise katuse rajamine kaasa tuua.

Pirita linnaosa vanema Tõnis Liinati sõnul austab linnaosavalitsus muinsuskaitseameti otsust. “Amet on ettepanekut vaaginud nii kontseptuaalsest kui ka emotsionaalsest küljest ja otsustanud mitte toetada püsikatuse ehitamist,” sõnas Liinat. Tema sõnul mõjutaks katus kindlasti olulisi vaateid varemetele ning on ka palju tehnilisi küsimusi, millele ei ole praegu vastuseid.

Tallinna linn on viimased 15 aastat toetanud Birgitta Festivali ajaks kloostrivaremetele ehitatava ajutise katuse ja akende paigaldamist. Samuti toetab linn kloostri küttesüsteemi remonti.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.