"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinna linnapea kohtus USA ajutise asjuriga (1)
09. september 2019
Mats Õun

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti juures käis täna tutvumisvisiidil uus USA saatkonna ajutine asjur Brian Roraff, kes asus Tallinnas ametisse 2019.a. juulis.  

Brian Roraff asus USA saatkonna asjurina Tallinnas tööle 2019. aasta juulis. Saabudes Washington, DC’st on ta eelnevalt olnud Ameerika Ühendriikide välisministeeriumis Ukrainat, Moldovat ja Valgevenet puudutava USA poliitika eest vastutava Ida-Euroopa suhete osakonna asedirektor. Eelnevalt on ta olnud ka Ameerika Ühendriikide Senatis välispoliitika teadur ning välisministeeriumi relvastuskontrolli ja julgeoleku aseministri eriassistent.

Samuti kuulub tema hiljutiste töökohtade hulka välismaal poliitika- ja majandusosakonna ülema ametikoht USA Saatkonnas Jerevanis, Armeenias (2012–2015). Brian Roraff on teeninud kahel missioonil Afganistanis (2009–2011). Esimesel missioonil oli ta Ghori provintsis leedulaste juhitud provintsi ülesehitusmeeskonna (PRT, ingl Provincial Reconstruction Team) USA vanemtsiviilisik; teisel missioonil töötas ta Kabulis asuvas USA Saatkonnas, kus ta koordineeris USA tsiviilisikute tööd provintside ülesehitusmeeskondades Afganistani põhja- ja lääneosas. Varasemate lähetuste hulka kuuluvad ka Washington, DC’s asuva Kesk-Aasia suhete osakonna ametnik; USA Saatkonna konsulaarosakonna diplomaat Kiievis, Ukrainas; ja majandus- ja teadusatašee Moskva USA Saatkonnas  Venemaal.

Härra Roraffil on bakalaureuse kraad Illinois’ Ülikoolist ja magistrikraad George Washingtoni Ülikoolist. Ta on abielus ning kahe tütre isa.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

vaieldamatult asjatundja
9. sept. 2019 18:24
Tegu vaieldamatult tasemel ja kogemustega diplomaadiga äärmiselt keerukates kohtades on töötanud. Võtab või Afgaani kuhu USA on end pikalt sissemässinud ja teat vabu võimalusi- lahendusi USA-le muide vähemalt senini pakub Putini Venemaa kuid kui sõda jätkub jääb Venemaa mõistev suhtumine püsima? Ja mida asuvad tegema Puna-Hiina ja India Afgaanis? Afgaan ja kogu Kesk-Aasia ilmselt kujuneb äärmiselt raskeks piirkonnaks kus üliriigid USA, Puna-Hiina ja Venemaa suhteid klaarivad elik Kolmevalitsus ja end neljandaks murdev India.