"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Sel nädalal tähistatakse rahvuskultuuride päevi (0)
13. september 2019
Scanpix

Rahvuskultuuride päevade puhul saab Vene Kultuurikeskuses, Tallinna Rahvaülikoolis, Paepealse raamatukogus, Fotomuuseumis, Eesti Rahvusraamatukogus ja Vabaduse väljakul tutvuda väga erinevate näitustega nii harrastajate kui ka tunnustatud professionaalsete kunstnike töödest.

16.-29. septembrini toimuvad Tallinnas viiendat korda rahvuskultuuride päevad, millega tähistatakse Eesti rahvuste päeva ja meenutatakse Eesti Rahvuste Foorumi esmakordset kogunemist 1988. aastal.

Kahe nädala jooksul saab osaleda eri rahvusi tutvustavates tasuta õpitubades, loengutes, vaadata näitusi, kino ja kontserte ning seeläbi tutvuda vähemusrahvuste kultuuriga.

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul on rahvuskultuuride päevade programmis väga põnevaid ja harivaid õpitube. “Huvilistel on võimalik tutvuda näiteks Ladina-Ameerika köögiga, samuti erinevate rahvaste keeltega, proovida saab taiji tervisevõimlemist ja Egiptuse tantsu. Üritused annavad kindlasti hea ülevaate, kes on meie lähemad ja kaugemad naabrid ning võimaldavad seeläbi üksteist paremini mõista,” lisas abilinnapea.

Kontserdiprogramm on rikkalik ja pakub kuulamist, vaatamist nii klassikalise, rahvamuusika kui ka estraadimuusika austajatele. Kontserdid toimuvad Vene Kultuurikeskuses, Raekoja platsil, Kloostriaidas, Alexela kontserdimajas, Mustpeade maja keldrisaalis ja Estonia kontserdisaalis.

Rahvuskultuuride päevad lõpetab 29. septembril kell 17 toimuv crossover ansambli Terem Kvartett kontsert Estonia kontserdisaalis. Peterburist pärit kvartett on loonud uue lähenemise vene rahvapillidele ja seetõttu andnud tuhandeid kontserte 65 riigis üle maailma. Kontserdi piletid hinnaga 3 eurot on müügil Piletilevis.

Rahvuskultuuride päevade programmi vaata siit.

Korraldajad on Tallinna Kultuuriamet, Tallinna Keskraamatukogu, Tallinna Linnamuuseum, Tallinna Rahvaülikool, Vene Kultuurikeskus, Eesti Folkloorinõukogu, Eestimaa Rahvuste Ühendus, Kultuuriühendus Kirill ja Meffodi, Rahvusvaheline Rahvuskultuuride Ühenduste Liit Lüüra, Vene Haridus- ja Heategevusühingute Liit Eestis.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.