"Inimene peaks saama pühendada end lihtsalt oma elu elamisele. Linnaasutused peaksid olema heas mõttes justnagu nähtamatud – osutades linnakodanikule teenust nii, et nad ise meeldegi ei tule."

Tallinna linnasekretär Priit Lello
Süüdi mõistetud naftafirma eksjuht põgenes fotograafide eest tualetti (1)
22. september 2019
Scanpix

Sel nädalal Harju maakohtus nelja-aastase vanglakaristuse saanud naftafirma Daxin Baltic, praeguse nimega Krässik OÜ endise juhi Olga Kozlovskaja mõisteti süüdi dokumentide võltsimise ja suures ulatuses raha omastamise eest. Kozlovskaja põgenes fotograafide eest tualetti ja kohtuotsuse ettelugemisele ei ilmunud.

Kohus tunnistas Kozlovskaja süüdi dokumendi võltsimises, võltsitud dokumendi kasutamises ja suures ulatuses omastamises ning mõistis talle reaalse nelja-aastase vangistuse. Lisaks mõisteti Kozlovskajalt oma endise tööandja Krässik OÜ kasuks välja viimase esindaja kulu 38 865 eurot. Kozlovskaja põgenes fotograafide eest naiste tualettruumi ja otsuse ettelugemisel ei osalenud ning kadus hiljem jäljetult.

Kozlovskaja peab minema vanglasse kohtuotsuse jõustumisel, kuid tal on võimalik maakohtu otsus kõrgema astme kohtutes vaidlustada, vahendas BNS uudist.

Süüdistuse järgi sõlmis aastatel 2009–2016 naftavahendamisega tegelevat firmat Daxin Baltic juhtinud Kozlovskaja ettevõtte nimel tagatiseta ja ülisoodsaid laenulepinguid oma tütardega seotud firmadega.

Kriminaalasjas tsiviilhagi ei esitatud, sest Kozlovskaja poolt naftafirmast väljakantud summade hagemine toimus tsiviilkohtupidamise korras.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Kas see Suures Osas Omastamises
22. sept. 2019 13:57
on suurem kui meite Rahapesunumbrid?