"Olen aeg-ajalt kuulnud, et kolleegid mujal maailmas imestavad, kuidas meil on õnnestunud siin luua nii elav ja kõrgel tasemel muusikaelu."

Tõnu Kaljuste, dirigent
Inspiratsioonipäeval jagatakse noortele vaimse heaolu retsepti (0)
25. september 2019
Scanpix/ Foto on illustreeriv

"On tähtis, et noortel oleks teada, kuhu või kelle poole tuleks üleüldse pöörduda, kui neil peaksid tekkima stressist ja kiirest elutempost tulenevad psühholoogilised probleemid," ütles Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev.

Neljapäeval, 3. oktoobril kell 10–15.00 toimub Nõmme Kultuurikeskuses noorte inspiratsioonipäev “Minu vaimne tervis”, kus oma ala eksperdid jagavad noortega vaimse heaolu retsepti, mis sisaldab isiklikke lugusid, nõuandeid ja nippe.  

Belobrovtsevi sõnul soovitakse vaimsele tervisele keskendunud inspiratsioonipäeval panna noori rohkem mõtlema oma sisemisele heaolule ja anda neile kasulikke ning praktilisi teadmisi, mida tuleks selles osas silmas pidada. 

“On väga oluline, et oma vaimse tervise heaolu poole püüdlemist alustaksid noored juba varakult. Kiire koolitempo ja muretsemine võivad noore kergelt viia probleemideni, mis võivad suuresti mõjutada ka noore tulevikku. Kuigi alati ei ole vaimse tervise probleemid ennetatavad, saavad noored siiski palju ise selle heaks ära teha, et leida eneses tasakaalukas ja õnnelik meelerahu. On tähtis, et noortel oleks teada, kuhu või kelle poole tuleks üleüldse pöörduda, kui neil peaksid tekkima stressist ja kiirest elutempost tulenevad psühholoogilised probleemid.”

Viietunnisel inspiratsiooni tulvil arutelupäeval räägitakse toitumisest, liikumisest, unest, sotsiaalmeediast ning keskendumisest.

Üritusel astuvad inspiratsioonikõnedega üles tõusev täht bikiinifitnessis Amani Kiivikas, MyFitnessi treener Kaspar Kaldoja, toitumisnõustaja Kadi Kõiv, unenõustaja Krista Peet ja MTÜ Vaikuseminutite sisekoolitaja Malle Rajangu.

Üritusele on oodatud osalema põhikoolis ja gümnaasiumis õppivad koolinoored ning osalemine on kõigile tasuta. Inspiratsioonipäevale saab end registreerida ja päevakavaga tutvuda Tallinna noorteinfo veebilehel. Registreerumine lõpeb 30. septembril. Noorte inspiratsioonipäeva korraldab Tallinna Spordi- ja Noorsooamet.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.