"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Mustamäe linnaosakogu toetas ühehäälselt Tallinna eelarvestrateegia eelnõu (0)
03. oktoober 2019
Mustamäe Linnaosa Valitsus

"Mul on hea meel, et kuigi linnaosakogu liikmed kuuluvad erinevatesse erakondadesse, tehakse Mustamäel head koostööd ja suur poliitika jäetakse tagaplaanile," ütles Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats.

Eile kogunes erakorralisele koosolekule Mustamäe linnaosakogu, et võtta seisukoht Tallinna eelarvestrateegia 2020–2023 eelnõu osas. Mustamäed puudutavatest arengutest tegi ettekande Laats.

“Mustamäe jaoks on lähiaastad tegusad ja tulevikuperspektiiv väga hea,” leidis linnaosa vanem käsilolevaid ja eesootavaid arenguid tutvustades. “Tallinna Saksa Gümnaasiumi tervikrenoveerimine on jõudmas lõpule, jaanuaris 2020 peaks koolipere saama oma uue katuse alla tagasi. Siis läheb kohe lahti Arte Gümnaasiumi renoveerimise projekteerimine, selle kooli peame korda saama 2021. aastal.”

Praegu käivad Mustamäe Laste Loomingu Maja renoveerimise projekteerimistööd. “Nii nagu oleme seadnud oma linnaosas prioriteetsele kohale järeltuleva põlve – haridus, kultuur, sportimis- ja vaba aja võimalused – nii ka jätkame. On lausa uskumatu olukord, et Mustamäe on peatselt saamas koguni kolm tuttuut staadioni: Mustamäe Humanitaargümnaasiumi staadioni saame 90% ulatuses valminuks tunnistada juba tänavu, tõsi küll, tartaankatte paigaldamine jooksuradadele jääb tulevasse kevadesse; uue staadioni saab ka Tallinna 53. Keskkool, kes on seda kaua oodanud, ning ka aadressile Vilde tee 120 õnnestub lähiaastail rajada kaasaegsete võimalustega staadion, mis jääb avalikku kasutusse, s.t kõigi spordihuviliste ja tervisest lugu pidavate mustamäelaste kasutada.”

Männi pargi rekonstrueerimise suurprojekt käivitub järgmisel aastal, tööd peavad saama lõpetatud kahe aastaga. “Eeloleval sügisel, oktoobri lõpus või novembri alguses läheb lammutamisele MLOV vana hoone aadressil Tammsaare tee 135, selle asemele kerkiva eakate pansionaadi – ehk seenioride teenuskodu – valmimist loodame samuti juba 2021. aastaks. Huvi pansionaadi vastu on mustamäelaste hulgas väga suur, loodame ka sellest projektist kõige paremat.”

Mustamäe linnaosakogu koosolekut juhtis linnaosakogu esimees Maksim Volkov. Pärast viisakate vaidluste ja nutikate ettepanekute vooru otsustas linnaosakogu ühehäälselt Tallinna eelarvestrateegia 2020–2023 eelnõu heaks kiita.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.