“Kui vanemad lähevad lahku, on nad ise kriisis ja käituvad sageli nagu lapsed. Nende laps satub siis oma vanemate, kahe väikese lapse tasemel käituva täiskasvanu vahele."

Ly Rüüs, Mustamäe sotsiaalhoolekande osakonna juhataja
VAATA VIDEOT JA FOTOSID! Inspiratsioonipäev aitab noori püsida vaimse tervise juures (0)
03. oktoober 2019
Dmitri Povilaitis

Nõmme Kultuurikeskuses toimus noorte inspiratsioonipäev "Minu vaimne tervis", kus oma ala eksperdid jagasid noortega vaimse heaolu retsepti, mis sisaldas nii isiklikke lugusid, nõuandeid ja nippe.

 

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul soovitakse vaimsele tervisele keskendunud inspiratsioonipäeval panna noori rohkem mõtlema oma sisemisele heaolule ja anda neile kasulikke ning praktilisi teadmisi, mida tuleks selles osas silmas pidada. “On väga oluline, et oma vaimse tervise heaolu poole püüdlemist alustaksid noored juba varakult. Kiire koolitempo ja muretsemine võivad noore kergelt viia probleemideni, mis võivad suuresti mõjutada ka noore tulevikku,” märkis Belobrovtsev. “Kuigi alati ei pruugi vaimse tervise probleemid olla ennetatavad, saavad noored ka ise selle heaks ära teha, et leida eneses tasakaalukas ja õnnelik meelerahu. On tähtis, et noortel oleks teada, kuhu või kelle poole tuleks üleüldse pöörduda, kui neil peaksid tekkima stressist ja kiirest elutempost tulenevad psühholoogilised probleemid.”

Vaata galeriid (12)

Viietunnisel inspiratsiooni tulvil arutelupäeval räägitakse toitumisest, liikumisest, unest, sotsiaalmeediast ning keskendumisest. Üritusel astuvad inspiratsioonikõnedega üles tõusev täht bikiinifitnessis Amani Kiivikas, MyFitnessi treener Kaspar Kaldoja, toitumisnõustaja Kadi Kõiv, unenõustaja Krista Peet ja MTÜ Vaikuseminutite sisekoolitaja Malle Rajangu.

Üritusel osalemine on kõigile tasuta. Inspiratsioonipäevale saab end registreerida ja päevakavaga tutvuda Tallinna noorteinfo veebilehel SIIN

Noorte inspiratsioonipäeva korraldab Tallinna Spordi- ja Noorsooamet.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.