"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
MAREK STRANDBERG: Peaminister mõistab hästi inimese mõju loodusele (0)
14. oktoober 2019
Scanpix

Valitsus seadis sihi, et Eesti peab olema 2050. aastaks kliimaneutraalne. Pealinn küsis tuntud inimestelt, mida saaks igaüks ise ära teha looduskeskkonna säilimise ja reostuse vähendamise heaks.

“Inimene saab tänapäeval olla aktiivne investeerija ja kaitsta sellega nii loodust kui ka enda majandushuve. Ta võib võtta pundi kokku ja osaleda näiteks päikeseenergial töötava elektrijaamaühistu ülesehitamisel. Kui inimesel on diiselauto, siis võib ta sellest loobuda ja sõita jalgratta või elektriautoga,” rääkis materjaliteadlane ja ärimees Marek Strandberg.

“Võimalik on tarbida ainult kvaliteetset liha, ja teha seda mõõdukalt. Väga arukas on jätta koduaed pügamata ja pidada kodu ümber niitu, mitte muruplatsi. Sügisel unustage puulehtede koristamine,” selgitas Strandberg, et kõrgema taimestiku puhul jäävad puulehed taimestikku kinni ega satu käigurajale.

“Olen viimase kahe kuu jooksul üllatusega märganud, et meil on hüppeliselt paremini hakatud mõistma inimese mõju loodusele,” tõdes Strandberg, et selliste inimeste hulgas on näiteks ka meie peaminister.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.