“Kui vanemad lähevad lahku, on nad ise kriisis ja käituvad sageli nagu lapsed. Nende laps satub siis oma vanemate, kahe väikese lapse tasemel käituva täiskasvanu vahele."

Ly Rüüs, Mustamäe sotsiaalhoolekande osakonna juhataja
Täna selguvad Tallinnas Euroopa aasta kergejõustiklased (0)
26. oktoober 2019
Scanpix

Täna selguvad Tallinnas toimuval pidulikul Golden Tracks auhinnagalal Euroopa aasta kergejõustiklased  Euroopa Kergejõustikuliit annab lisaks üle treeneritöö, elutöö ja naisjuhi auhinnad.

Noblessneri sadamalinnakus, PROTO avastustehases kuulutatakse välja Euroopa aasta kergejõustiklased naiste, meeste ja “Tõusva tähe” kategoorias. Hääletusel osalesid fännid, ajakirjanikud, Euroopa Kergejõustikuliidu liikmesriigid ja spetsiaalne Euroopa Kergejõustikuliidu ekspertide grupp.

Aasta kergejõustiklaste auhindu antakse välja alates 1993. aastast. Eelmisel aastal osutus meestest võitjaks Prantsusmaa kümnevõistleja Kevin Mayer, naistest Suurbritannia sprinter Dina Asher-Smith.

Õhtujuhid on Ksenija Balta ja Andy Kay.

Parima meeskergejõustiklase nominentide seas on ka Doha MM-il hõbedale tulnud, Teemantliiga finaalis triumfeerinud ja suvel Eesti rekordi 90.61-ni viinud odaviskaja Magnus Kirt. Lisaks pääsesid nelja finalisti sekka vasaraheitja Pawel Fajdek Poolast, kettaheitja Daniel Stahl Rootsist ja 400 meetri tõkkejooksja Karsten Warholm Norrast. Kolme finalisti asemel on sel aastal neli, sest kaks kandidaati said võrdselt hääli.

Aasta naiskergejõustiklase nominendid on sprinter Dina Asher-Smith Suurbritanniast, pikamaajooksja Sifan Hassan Hollandist, kõrgushüppaja Maria Lasitskene Venemaalt ja kaugushüppaja Malaika Mihambo Saksamaalt.

“Tõusva tähe” kategoorias ehk kuni 23-aastaste sportlaste hulgast pääsesid meestest finalistide hulka mitmevõistleja Niklas Kaul Saksamaalt, vasaraheitja Myhaylo Kokhan Ukrainast ja kõrgushüppaja Maksim Nedasekau Valgevenest. Naiste seas on neli finalisti kõrgushüppaja Yaroslava Mahuchikh Ukrainast, takistusjooksja Anna Emilie Möller Taanist ja sprinter Ewa Swoboda Poolast.

Golden Tracks auhinnagala toimub Tallinnas Euroopa Kergejõustikuliidu kalendrikonverentsi raames, mis kestab neljapäevast pühapäevani. Kalendrikonverentsi raames viibivad Tallinnas erinevatel töökoosolekutel Euroopa Kergejõustikuliidu 50 liikmesriigi esindajad.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.