"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Erki Savisaar: Balti regioonis oleks mõistlik teha koostööd (1)
28. oktoober 2019
Scanpix

"Ma arvan, et Balti regioonis oleks mõistlik teha koostööd, sest ka Läti ja Leedu lennufirmad ei ole väga heas seisus. Kunagi seda küsimust arutati aga nüüd võiks seda teemat uuesti arutada ja panna seljad kokku ja teha ühine lennufirma," avaldas Riigikogu liige ja keskkonnakomisjoni esimees Erki Savisaar lootust.

Erki Savisaar vastas küsimusele, kas vajame Eesti rahvuslikku lennufirmat, et vastus sõltub suuresti eesmärgist. “Mingid lennud ju praegu nagunii toimivad. Aga kui soovime oma riiki rohkem tutvustada ja tuua siia investoreid ja ka rahvusvahelisi konverentse, siis on oma lennufirma omamine ääretult oluline. Oma lennufirmaga saame valida millistesse linnadesse lendame,” kinnitas Savisaar.

Tema sõnul nii väikse rahvahulga juures nagu meil on, ei ole oma lennukompanii pidamine majanduslikult kõige tasuvam tegevus. “Ma arvan, et Balti regioonis oleks mõistlik teha koostööd, sest ka Läti ja Leedu lennufirmad ei ole väga heas seisus. Kunagi seda küsimust arutati aga nüüd võiks seda teemat uuesti arutada. Panna seljad kokku ja teha ühine lennufirma,” avaldas Savisaar lootust. “Arvan, et see teema ootab pigem valitsuste vahelist läbirääkimist ja sealt võiks mõtte algatamine ka tulla. Teine koht, kus saaks seda küsimust tõstatada, on parlamendi poolelt Balti Assamblee. Kuigi reaalsed sammud saab siiski valitsus astuda.”

Majandusanalüütik Maris Lauri ütles, et aastaid tagasi analüüsis ta antud teemat. “Analüüs näitas globaalsel tasandil, et kui lennuväljal on oma kodufirma  siis on asjad edukamad, sest lennufirma valib ajad mis on soodsamad kohapealsetele lendajatele. Kui teine lennufirma valib oma päritoluriigi lendajatele sobivamad ajad – alates sellest  hakkab pihta. Kui on keerulisemad ajad ja valitakse mida kokku tõmmata, siis valitakse need lennud, mis on võõral lennuväljal, mitte kodulennuvälja lennud – selline on praktika. Sellest loogikast lähtudes oleks hea, kui Eestil oleks oma lennufirma, oma kodubaasiga lennufirma.”

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Oleks
29. okt. 2019 07:28
Tuleks, Mineks, Suleks? 27.a. saamatut umbmäärasust!!! Makske palgad 1992. aastast koos viivistega tagasi ja minge heegeldage kodus lastelastele sussikesi.