"Kui vanasti said inimesed tänaval petta, siis nüüd internetis."

Joosep Kaasik, Põhja prefekt
Helkuripuu Räägu pargis: hea võimalus tagada nii enda kui ka teiste liiklusohutus (0)
01. november 2019

Vaatamata sellele, et sügis on lõppemas, hakkab Kristiine linnaosas asuvas Räägu pargis õitsema uut liiki puu, mis on samas linlastele väga hästi tuttav. Selleks puuks on traditsiooniline elusid päästev helkuripuu, mille Kristiine linnaosavalitsus valmistab igal sügisel, et teha ühises koostöös elanikega liiklemine pimedatel õhtutel turvalisemaks.

“Ootame kõiki elanike helkuripuu avamisele Räägu pargis esmaspäeval, 4.novembril kell 17.00. Kui sul on kodus mõni üleliigne helkur, siis tule ja sul on võimalus see jätta helkuripuule. Kui sul ei ole helkurit, siis tule ja võta endale üks!“ kutsus Kristiine vanem Jaanus Riibe.

„Kindlasti peab rõhutama, et on eksitav arvata, et linnatänavatel ei pea helkurit kandma, see ei ole nii! Ka linnatänavatel on helkuri kandmine vajalik, sest linnades on üleüldist intensiivset valgust suhteliselt palju, mistõttu võib jalakäija jääda selle taustal märkamatuks. Pimedal sügise ja talveperioodil aitab selle vastu helkur,“ lisas Riibe.

Lisaks Kristiine Linnaosa ametnikele, osalevad helkuripuu avamisel Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti töötajad ja piirkonna politseinikud, kohal on ka MuPo maskott – Lumeleopard Lauri.

„Kristiine linnaosa on igal aastaajal mõelnud oma elanike turvalisuse peale. Nii on kevadele eelnevalt puhastatud ja parandatud teid, suvele eelnevalt vaadatud üle ja korrastatud parke, enne sügist vaadatud üle koolide ja lasteaedade ümbrus, et tee sinna oleks ohutu ja nagu traditsiooniks on saanud, siis enne talve avatakse Helkuripuu. Kõige selle osas on olnud kaasatud ka politsei ja ka sellel aastal oleme esindatud Helkuripuu avamisel,“ ütles Põhja politsei prefektuuri piirkonnavanem Tago Trei.

Munitsipaalpolitsei ametnikud rõhutavad, et helkur on küll väike, kuid võib päästa elu. „Selleks, et meie lähedased jõuaksid turvaliselt koju, saame ise väga palju ära teha, kandes ise helkurit ja hoolitsedes selle eest, et ka lähedased seda teeksid. Hoolimata rohkest tänavavalgustusest tuleb ka linnas liikudes end autojuhtidele nähtavaks teha. Helkurikandja on autojuhile lähitulede valguses nähtav vähemalt 150 meetri kauguselt, see annab talle piisava ajavaru, et hoog maha võtta ning jalakäijast ohutult mööduda. Turvalisus algab eelkõige meist endist, meie käitumisest ja valikutest – kandes helkurit saab igaüks anda oma panuse.“

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.