"Kui vanasti said inimesed tänaval petta, siis nüüd internetis."

Joosep Kaasik, Põhja prefekt
Helkuripuu tuletab meelde: linnatänavatel on helkuri kandmine vajalik (0)
04. november 2019
Kristiine Linnaosa Valitsus

"On eksitav arvata, et linnatänavatel ei pea helkurit kandma. Ka linnatänavatel on helkuri kandmine vajalik, sest linnades on üleüldist intensiivset valgust suhteliselt palju, mistõttu võib jalakäija jääda selle taustal märkamatuks," rääkis Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe.

Kristiine linnaosa Räägu pargis avati täna traditsiooniline helkuripuu, mille pealt saab igaüks võtta endale helkuri. Helkuripuu eesmärk on üheskoos elanike abiga muuta liiklemine pimedatel õhtutel turvalisemaks: kui sul on kodus mõni üleliigne helkur, siis tule ja sul on võimalus see jätta helkuripuule. Kui sul ei ole helkurit, siis tule ja võta endale üks. 

“Möödunud aastate kogemus näitab, et sellist aktsiooni on vaja ning see on väga populaarne. Ainuüksi Kristiine Linnaosa Valitsus levitab helkuripuu abiga mitusada helkurit, mille eesmärk on tõmmata senisest enam tähelepanu turvalisusele liikluses,” rõhutas Riibe. “Helkuripuu rajamisega rõhutame helkuri kandmise vajadust ning muudame jalakäijad nähtavaks autodele.”

Helkuripuu avamisel osalesid ka Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti töötajad ja piirkonna politseinikud.

Munitsipaalpolitsei ametnikud rõhutavad, et helkur on küll väike, kuid võib päästa elu. “Selleks, et meie lähedased jõuaksid turvaliselt koju, saame ise väga palju ära teha, kandes ise helkurit ja hoolitsedes selle eest, et ka lähedased seda teeksid. Helkurikandja on autojuhile lähitulede valguses nähtav vähemalt 150 meetri kauguselt, see annab talle piisava ajavaru, et hoog maha võtta ning jalakäijast ohutult mööduda. Turvalisus algab eelkõige meist endist, meie käitumisest ja valikutest – kandes helkurit saab igaüks anda oma panuse.”

Sellel aastal on Kristiine linnaosas avatud kaks helkuripuud: lisaks Räägu pargi omale, saavad elanikud leida helkureid ka Sõpruse puiestee ja Tulika tänava nurgal kasvavalt kuuselt.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.