"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Mustamäe linnaosakogu kiitis ühehäälselt heaks järgneva aasta eelarve (0)
04. november 2019

"Senisest suurema tähelepanu all on ka linna üldine heakord, sh tänavapuhastus talveperioodil, lume väljaveo tõhustamine, suvel rohealade korrashoid ja haljastus," ütles Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats. 

Täna kogunes erakorralisele koosolekule Mustamäe linnaosakogu, et kuulata ära linnaosa vanema Lauri Laatsi ettekanne Tallinna 2020. aasta eelarvest ja võtta seisukoht. 

Tallinna 2020. aasta eelarvet iseloomustades ütles Laats, et piltlikult öeldes toetub see kolmele suurele vaalale: haridus, linnatransport – sh kvartalisisesed teed – ja sotsiaalhoolekanne. 

“Just neisse valdkondadesse panustab Tallinn järgmisel aastal kõige enam,” kinnitas Laats. “Senisest suurema tähelepanu all on ka linna üldine heakord, sh tänavapuhastus talveperioodil, lume väljaveo tõhustamine, suvel rohealade korrashoid ja haljastus. Mis Mustamäed puudutab, siis tulevik toob palju tööd. Jaanuaris jõuab lõpule Tallinna Saksa Gümnaasiumi tervikrenoveerimine, seejärel alustame Arte Gümnaasiumi renoveerimise projekteerimist. Arte tervikrenoveerimise kogumaksumus on 14,5 miljonit, 2020. aastaks on eraldatud 7,7 miljonit, ehitustööd peavad lõpetatud saama 2021. aastal. 

2020. aastal läheb renoveerimisele ka Mustamäe Päevakeskuse hoone (Ehitajate tee 82) ja korrastatakse õueala, põhjalik uuenduskuur ootab Tallinna Lastekodu imikute ja erivajadustega laste maja (Sõpruse pst 248). Mustamäe Humanitaargümnaasiumi staadioni saame 90% ulatuses valminuks tunnistada juba tänavu, tartaankatte paigaldamine jooksuradadele jääb kevadesse; uue staadioni saab Tallinna 53. Keskkool ning aadressile Vilde tee 120 rajame 2020. aastal kaasaegsete võimalustega staadioni, mis jääb avalikku kasutusse – s.t kõigi spordihuviliste ja tervisest lugu pidavate mustamäelaste kasutada. 

2020. aastal käivitub ka Mustamäe viimaste aastakümnete suurim projekt – Männi pargi täisrekonstrueerimine. Tööd peavad Männi pargis saama lõpetatud 2021. aastal, projekti kogumaksumus on 1,8 miljonit, lõviosa sellest, ca 1,3 miljonit eurot on eraldatud just 2020. aastaks. 

Oktoobri lõpus andsime hanke võitnud firmale Lammutusmehed OÜ üle oma vana administratiivhoone aadressil Tammsaare tee 135, töödega on jõudsalt alustatud, objekt peab meile üle olema antud 17. detsembriks. MLOV vana hoone asemele kerkiva eakate pansionaadi – ehk seenioride teenuskodu – projekteerimisega tegeldakse, hoone valmimist loodame samuti juba 2021. aastaks. Huvi tulevase pansionaadi vastu on mustamäelaste hulgas suur, loodame ka sellest projektist kõige paremat. Järgmisel aastal minnakse Tallinnas edasi ka põhitänavate välisvalgustuse rekonstrueerimise I etapiga, see puudutab ka Mustamäed.”  

“Nagu linnaosa vanem oktoobris Mustamäe linnaosakogule Tallinna eelarvestrateegia 2020–2023 eelnõu tutvustades ütles, ootavad Mustamäed ees tegusad aastad ja huvitavad arengud,” nentis Mustamäe linnaosakogu esimees Maksim Volkov. 

Pärast küsimuste-vastuste vooru otsustas linnaosakogu ühehäälselt Tallinna 2020. aasta eelarve heaks kiita. 

“Mul on hea meel, et kuigi Mustamäe linnaosakogu liikmed on erinevatest erakondadest, tehakse head koostööd ja poliitilisi nägelusi siin ei esine,” ütles Laats.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.