"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VAATA FOTOSID! Haus Galeriis avati Eesti Maalikunstnike Liidu aktimaali näitus (0)
05. november 2019
Mats Õun

"Koostajana olen tõesti uhke, sest erinevate maalikäekirjade ja autorite koosseis on seekord tõesti muljetavaldav ja kõrgel tasemel," ütles näituse kuraator Tiina Tammetalu.

Vaata galeriid (74)

Haus Galerii ülemises saalis avati näitus “Aktimaal Haus Galeriis”, kus saab näha Eesti elavate maaliklassikute paraadi.

Uute aktimaalidega esinevad Jüri Arrak, Tiit Pääsuke, Lembit Sarapuu, Jaan Toomik, Valeri Vinogradov, Ilmar Kruusamäe, Mati Kütt,  Mall Nukke,  Vilen Künnapuu, Anatoli Strahhov, Enn Tegova ja paljud teised head ja väga head autorid. Hausi avasaali seintel on rohkem kui viiskümmend uut aktimaali ligi neljakümnelt autorilt.

“Näituse kuraatorina jätsin maalijatele vabad käed teema sisustamisel. Olen veendunud, et aktimaal – mis on sama vana kui inimkond – töötab hästi ka täna. See jätab kunstnikule piisavalt palju tõlgendusruumi, nii et sisuliselt, kui tahtmist on, võib nö akti varjus rääkida mistahes teemadel,” ütles Tammetalu.

Näitus jääb avatuks 2. detsembrini.  

Haus Galerii – üks auväärseim, tunnustatuim ning kindlasti usaldusväärseim Eesti kunstigaleriidest –  asub Tallinna vanalinnas ning on juba aastaid olnud heaks koostööpartneriks Eesti Maalikunstnike Liidule.

Hausi alumises saalis avatakse koos ülemise saali näitusega aga Tiina Tammetalu (siin saalis kui maalija) näitus: “Isiklik Paradiis / Personal Paradise”.

Näitust toetavad: KULKA, Tanker ja Loovarhitektid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.