"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kõik PÖFFi piletid maksavad kolm päeva viis eurot (0)
08. november 2019
PÖFF

Pimedate Ööde filmifestival kuulutas välja kõik tänavused filmid ja müüb neile kolm päeva pileteid erakordselt soodsa hinnaga – viie euro eest.

“Vaatame, kas see motiveerib inimesi rohkem kinno tulema, ka neid, kes pole kunagi festivalil käinud,” ütles PÖFFi tegevjuht Mikk Granström.

Festivali ajaloo esimene soodusmüük kestab pühapäevani, mille ajal on avatud ka PÖFFi info- ja müügipunktid Tallinna Solarise keskuses ja kinos Coca-Cola Plaza ning Tartu Kvartali keskuses.

Kokku jõuab PÖFFi põhiprogrammis ekraanile 200 filmi 77 riigist. Kavas on neli võistlusprogrammi ja üksteist eriprogrammi. Maailmaesilinastusi on 31, sama palju on ka rahvusvahelisi esilinastusi. 11 filmi on esitatud parima mitteingliskeelse filmi Oscarile.

Festivali fookuses on viimase kümne aasta araabia filmikunst. Ka avafilm tuleb araabia maailmast: Maroko režissööri Maryam Touzani “Aadam” on südantliigutav lugu valikutest, mille ees seisab vallaline rase naine padukonservatiivses araabia riigis.

Näha saab maailma kõige tuntumate festivalide auhinnatöid, ekraanile jõuavad sellised aasta olulisemate sekka kuuluvad filmid nagu Robert Eggersi psühholoogiline põnevik “Majakas”, Ljubomir Stefanovi ja Tamara Kotevska dokumentaal “Meemaa” või Taika Waititi satiiriline komöödia “Jänespüks Jojo”.

Andrei A. Tarkovski esitleb Tallinnas poeetilist film-esseed oma isast “Andrei Tarkovski. Film kui palve”. Oscari nominent Joe Berlinger tutvustab tuliuut dokumentaalfilmi “Pikim laine”, mis portreteerib legendaarset lainelaudurit Robby Naishi. Serbia legend Goran Paskaljević toob Eestisse filmi “Udusse mattunud”, Kuldlõvi võitja Milcho Manchevski aga filmi “Pajupuu”.

Kokku on festivalile oodata üle 300 filmitegija.

Erilinastusena jõuavad esimest korda maailmas ekraanile Mark Soosaare film “Kihnu lapsed” ja David Donnelly film “Põhjamaa pulss” – viimane portreteerib Kristjan Järvit ja tema orkestrit Baltic Sea Philharmonics.

Pileteid kõigile PÖFFi seanssidele saab osta festivali koduleheküljelt ja Piletilevist, samuti piletikeskustest. Müügil on ka neli uue kontseptsiooniga Hundipassi: 6 pileti pass maksab 28 eurot, 16 pileti pass 70 eurot, 36 pileti pass 125 eurot ja toetaja pass 200 eurot. Iga seansi kohta saab välja võtta kaks piletit. Oma pass on ka Just Filmil ja PÖFF Shortsil.

PÖFF leiab tänavu aset 14. novembrist 1. detsembrini

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.